Hur man bygger en ved Kiln

Hur man bygger en ved Kiln


Kiln byggnad sker på många olika sätt. Under hela tusentals år av mänsklighetens historia med keramik, har ugnen alltid spelat en central roll. Från början av ugnen byggnadshistoria ända fram till den senaste tiden, har ved varit den huvudsakliga källan till bränsle för ugnar --- är det endast med tillkomsten av el och utnyttjande av naturgas som bränslen för cementugnar har diversifierats. Den enklaste och äldsta formen av ved ugnen är gropen ugnen, som är relativt lätt att konstruera, även om det kan ta en hel del gräva.

Instruktioner

1 gräva ett hål i marken, fyra fot djup och minst tre fot bred, eller större beroende på mängden av keramik bitar som ska avfyras. Gropen ska vara på en plats som är på ett avstånd från byggnader eller vegetation. Placera tegel upprätt på kanten av gropen.

2 Fyll botten av gropen med cirka tre inches av sågspån, sedan placera keramik bitar ovanpå sågspån.

3 Packa keramik bitar in med bollar av scrunched upp tidningen och placera tidnings bollar på dem också, för att dämpa dem från vikten av veden.

4 lager ved i gropen, packa in den tills den når toppen. Ställ in ved brinna.

5 Låt elden fånga hela vägen ner och vänta på att komprimera lite innan du lägger till mer ved på toppen. Gör detta tre eller fyra gånger.

6 Dra den korrugerade järnplåt längst upp i gropen när elden går bra. Lämna en sida av järnplåt vilar på tegel --- skapar detta en genomdrag för att hålla elden kommer.

7 Låt elden brinna ut och svalna innan du tar bort keramik bitar. Detta kan ta upp till 12 timmar.