Verktyg för att testa hårdvara

Verktyg för att testa hårdvara


Om din dator inte fungerar som den ska, program finns tillgängliga som gör att du kan testa effektiviteten och prestanda för din hårdvara. Dessa test hårdvara verktyg kan du kontrollera datorns moderkort, grafikkort och minnessystem. Alla dessa program kräver en avgift för att använda.

RST Pro 3

RST Pro 3-programmet kan du testa och validera RAM-minnet (Random Access Memory) som du har på din stationära datorer, arbetsstationer och servrar. Verktyget är kompatibelt med Intel och AMD x86 enkel- eller multi-core processorer, och det fungerar även med 32- och 64-bitarsdatorer. Programmet kommer att söka ditt RAM-minne och hitta områden där minnes misslyckanden har förekommit, och du kan använda detta som en startdiskett. En startdiskett är en som inte behöver ett operativsystem för att köra. Den använder ett GUI (grafiskt användargränssnitt), vilket innebär att du inte behöver veta kod för att köra programmet. GUI kan du se var minnesproblem inträffade. RST Pro 3 är också Flash uppgraderas, vilket innebär att du kan använda det här programmet för framtida uppgraderingar.

Desktop moderkort Diagnostic Card

Detta verktyg ansluts till datorn och kör diagnostiska tester på moderkortet. Det kommer ut felkoder, som du kan se upp för att räkna ut vad som faktiskt fel med systemet. Kortet levereras med en kod manuellt, vilket kommer att hjälpa dig med denna process. Desktop moderkort Diagnostic kort ansluts till datorns ISA (Industry Standard Architecture) eller PCI-kortplats. Kortet måste sättas in i dessa slitsar innan du slår på datorn. En gång på, kommer kortet köra testet på datorn. Programmet låter dig veta varför systemet inte kommer att starta, och det kommer också att räkna ut varför ditt moderkort är död. Koder visas på båda sidor av den diagnostiska kortet.

Utvärderingsprov

Den Performance levereras med en 30-dagars testversion så att du kan prova programmet innan du köper den. Den är kompatibel med Windows 2000, Server 2003, Server 2008, Windows XP och Windows 7, och det stödjer både 32- och 64-bitars datorsystem. Programmet löper tester på krypterade filer, datakomprimering (källkod) och matematiska funktioner. Den utför även tester på 2D- och 3D-grafik, CD-ROM-enheter, DVD-enheter och hårddiskar. Den Performance kör tester på minnessystem för att avgöra hur väl de presterar och med vilken hastighet. Programmet kommer utdata i grafer, och det gör det också möjligt att skriva ut resultaten. Du kan också exportera informationen i följande format: HTML (Hypertext Markup Language), BMP (bitmapp) och GIF (Graphics Interchange Format).