Day of the Dead Art Projects

Day of the Dead Art Projects


Kallas "El Dia de los Muertos" på spanska, är Day of the Dead ett firande av latinamerikanska kulturen som hölls den 31 oktober och 2 november Det är en tid då levande minns och fira livet för familjemedlemmar som har gått på . Det är en festlig och färgrik evenemang i bostäder och kyrkogårdar i hela Latinamerika och Sydamerika. Det är en idealisk ämne för konstprojekt, eftersom det ger eleverna en möjlighet att undersöka kulturer och experimentera med en rad olika färger och material.

Festival

Day of the Dead är en flerdagars festival som hålls i Mexiko, Ecuador, Guatemala och andra central, liksom, sydamerikanska länder. Hålls runt tiden för Halloween, är det också firas i stater som Kalifornien, Texas och New Mexico som har stora spansktalande befolkning. Firandet har ett samband med romersk-katolska heliga dagar Alla helgons dag och Alla själar dag och i Mexiko, anses vara den viktigaste högtiden på året. Festivalen kan ha morbida bilder som skallar, men det är en hyllning till nära och kära liv firas av de levande.

skallar

Låt eleverna att konstruera skallar i klass gjorda av salt och deg. Förbereda degen i förväg och bringa den i klassen. Låt eleverna göra små skallar från degen som är i allmänhet rund i formen. Ta elevernas skapelser hem och baka dem. Föra dem tillbaka nästa dag och tillåta elever att dekorera dem med akrylfärg.

altaren

Diskutera altaren gjorts för Day of the Dead och granska exempel från bilderna. Tala om hur de flesta av konstverken på familjens altare inte konstruerade för att hålla längre än firandet sig som framgår av de genomarbetade skallar, änglar och djur gjorda av socker. Efteråt tillåter eleverna att arbeta ensam eller i grupp för att bygga sina egna altaren. Ge ljus, blommor, godis och mjukpapper och be eleverna att dekorera bord i klassrummet som altare för ett klassrum Day of the Dead firandet.

dikter

Eftersom konst är mer än bara bilder och inkluderar skrivna verk, granska och diskutera en dikt om el Diameter de Los Muertos, såsom Calaveras, som används under många Day of the Dead firandet. Läs dikten i spanska och engelska, diskuterar sina teman och känslor och pekar ut det rytmiska flödet som finns på originalspråket. Be eleverna att skriva sin egen dikt om familjemedlemmar eller nära och kära som har gått på, eller om Day of the Dead i allmänhet, eftersom de lär sig att uppskatta det.