Allt du velat veta om Google Glass men var för generad för att fråga

Allt du velat veta om Google Glass men var för generad för att fråga

Introduktion

Google Glass är en bärbar dator i form av glasögon, komplett med en "heads up display" över ena ögat. Som en av de mycket få personer som har haft praktisk glas erfarenhet, här är en första hand titta på hur det är att bära Google Glass. Vad känns det att använda just nu, i betaform? Det är spännande, frustrerande och en surrealistisk upplevelse. Läs vidare för mer information.

Vad är Google Glass?

Google Glass är ett headset som bärs på samma sätt som du skulle bära ett par solglasögon. I stället för två okular, det finns en enda skärm ovanför det högra ögat. Kör en modifierad version av operativsystemet Android, är Google Glass kan ansluta till Internet via Wi-Fi eller en Bluetooth-anslutning till din smartphone. När den är ansluten, kan Glass visa e-post, Google Nu information textmeddelanden, ta bilder, spela in videoklipp, plats telefon eller videosamtal, och GPS-navigering. Naturligtvis Google Search är djupt integrerade.

Hur fungerar det?

Även glas kan använda Wi-Fi runt huset eller på kontoret, kan Glass ihop med en smartphone (iPhone och Android är att föredra) via Bluetooth för uppkoppling när du är på språng. När ihopkopplad med en Android-enhet, kan du också dra nytta av SMS integration för samtal och GPS-funktionalitet för navigering. Det finns en pekplatta på höger sida av glas för kontroller, men majoriteten av ingången görs med hjälp av röstkommandon.

Där kan du få en?

Just nu finns glas endast i beta form; Det är i tester och är inte officiellt tillgänglig för allmänheten. Google räknar med att ha Glass raffinerad och redo att släppa någon gång under 2014. Glas Explorers (som betatestare kallas) är antingen en utvecklare som köpt glas eller individer som vann en Google tävling för att bli en Explorer. För utvecklare och tävlande både kostnaden var $ 1500 (ca £ 950). Det finns nästan 10.000 Glas användare i det vilda. Inte få dina förhoppningar upp: Det finns ingen officiell ord om ett exakt lanseringsdatum eller pris från Google.

Hör vibrationer

Glas har en högtalare, en käkbens Givare, som sitter i närheten av höger öra. Högtalaren är inte särskilt högt, och fungerar inte bra i bullriga områden - det är särskilt svårt att föra ett samtal via en telefon eller videosamtal. I bullriga miljöer, har jag upptäckt att det fungerar bäst att så placera en kupad hand över örat för att göra det lättare att höra.

Det magiska frasen

Använda glas handlar om att göra det mesta av röstkommandon. När Glass vaknar, antingen genom att trycka på styrplattan eller flytta huvudet upp, visas den magiska frasen av "OK Glass" på skärmen under tiden. Muttrade den frasen aktiverar glas, och gör det möjligt att sålla bland de närvarande tillgängliga kommandon. Tyvärr, i sin nuvarande form, glas bryr sig inte som uttrycker kommandon. Det betyder att vem som helst kan skrika ut och ta kontroll över Glass.

OK glas, spela in en video

Det finns två sätt att ta ett foto eller spela in en video med glas. Den första är att använda röstkommandon: "OK glas, ta en bild" (eller "spela in en video"). Det andra är att använda avtryckaren ligger på toppen av glas. Knappen är snabbare och mer diskret (men utan tvekan mindre kul). Tvärtemot vad många tror, ​​är glas inte alltid in eller ta bilder. Det finns ingen indikation när kameran är i drift, men om man tittar på någon bär Glas och displayen över höger öga lyser inte, definitivt det fungerar inte. Men även om det är tänd, det betyder inte att kameran är igång. Han kunde bara att checka e-post.

Glas

Kul fakta: Google inte kräver appar för Google Glass "appar". Google hänvisar till dem som glas. Glasvaror är mycket begränsad för närvarande. Utvecklare arbetar med en beta API, som Google allvarligt har begränsat (program kan inte göra mer än 1000 API-anrop per dag, till exempel). Som sagt, har Google en del prov Glas tillgängliga som inkluderar Facebook, Twitter, Google+, Gmail, CNN, New York Times, Path, Evernote och mer. Twitter och Facebook tillåter inte för att surfa på tidslinjer, istället både bara erbjuda att låta användare ladda upp bilder tagna med glas till sin tidslinje.

obegränsade begränsningar

Även med dessa begränsningar, har utvecklarna inte hållit tillbaka från att dela sitt arbete med andra Glas Explorers. Det finns inte en central plats för att hitta glas att använda med Glass - som ett glas App Store - men Google+ Glass Explorers grupp och privata Glas Explorer forum båda innehåller länkar för att installera outgivna tjänster. Google Glass Apps är en gratis webbplats som sammanställer tillgängliga Glas. Listan är inte alls uttömmande, men det ger Glas användare och fans en god uppfattning om vad det arbetas på.

Glassagram

Instagram gjort sig ett namn genom att låta användarna ta vardagliga smartphone bilder, placera ett filter på dem, och kallar det konst. Glassagram plockar upp därifrån genom att låta användarna ta ett foto, skicka det till tjänsten, och sedan få tillbaka på glas med en mängd olika filterbehandlingar som används.

GlassFrogger

Och sedan finns det GlassFrogger. Spelet kan du visa en groda som den försöker att korsa vägen, precis som det klassiska spelet. För att flytta groda, eller göra det hoppa, måste du fysiskt hoppa själv. Ett hopp flyttar grodan framåt, förhoppningsvis saknas fortkörning semi och förestående död. GlassFrogger är en intressant första titt på augmented reality spel genom glas. Även vägen inte är överlagras på den verkliga gatan framför användaren, efter att ha spelat ett tag, kan jag säga att du börjar känna som om du är faktiskt i spelet snarare än bara stirrar på en skärm.

kristall Shopper

Eftersom det finns en kamera inbyggd i glas, var en SKU scanning app bunden till händer. Crystal Shopper kan du skanna streckkoder och omedelbart se det högsta och lägsta pris för objektet på Amazon. Om du bestämmer dig för att köpa ett objekt, kan det sedan sparas till en lista med en enkel huvud nick. Föreställ dig en framtid där du gör det med livsmedel i livsmedelsbutiken; i stället för priser, kanske, skulle du kunna se mer detaljerad näringsinformation. Det är framtiden.

Glass Bilder

Första gången jag knäppte en bild med glas som jag normalt inte skulle ha kunnat ta, började jag inse hur mycket av en inverkan Glas kan ha fånga vardagliga ögonblick som annars går förlorade. Detta foto, som tog på en ridtur med mina barn, skulle inte ha varit möjligt utan glas. Inte bara jag som leder hästen med ena handen, men jag också gömmer på min son ben att se till att han inte faller av. En enkel röstkommando fångade detta ögonblick. Hittills är det en av mina favoritbilder från glas.