Hur man läser Trim Tilt Mätare

Hur man läser Trim Tilt Mätare


En trimMätaren visar fören läget uppnås genom trimvinkel på utombordsmotorn. Utombordsmotorer måste trimmas så att propelleraxeln är i linje med vattenytan. Generellt trimområdet är en mikro-justering som håller propellern, och viktigast kylvattenintag i vattnet. Tilt intervallet är större, och är det område som kommer att luta motorn så att hela utombordaren är ur vattnet.

Instruktioner

1 Titta på trimmätaren. Du ser en nål svängbar över en grafisk intervall som sträcker sig från cirka 01:00 till klockan fem. Klockan tre läget där nålen är horisontell, är optimal båge ställning - rätt trim. Om nålen är klockan ett, är bågen för högt; om det är klockan fem, är fören för lågt. Nålen representerar båge vinkel, inte motorvinkeln. Trim mätare också ibland ha markeringar för lutning. Power tilt används endast för clearance vid strandning, förtöjning eller lansera.

2 Nå en marschfart.

3 Övervaka trimmätaren och göra ändringar i trim med hjälp av trim brytaren tills nålen är klockan tre. Kontrollera mätaren noggrannhet genom att observera båtens beteende. Ett korrekt trimmas båten kommer att visa mindre sprut akter om bogen och ett mindre kölvatten än en oputsad båt. Tupp svans ska vara så långt bakom båten som möjligt. Övervaka varvräknare; motorns varvtal kommer att öka när båten trimmar korrekt.