Filmer Om den mörka medeltiden i historia

Filmer Om den mörka medeltiden i historia


Den mörka medeltiden var en period i Europas historia som följde nedgången av det romerska riket i 476 AD och slutade med början av renässansen under 14-talet. Denna tid kallades "mörka medeltiden" av italienska forskare och poeten Francesco Petrarca, som myntade uttrycket för att beskriva de förlorade kulturer grekiska och romarna efter det romerska riket föll. Filmare och filmproducenter har skapat filmer baserade på historiska och fiktiva konton den mörka medeltiden. Dessa filmer hjälpa människor att förstå hur människor levde under denna period.

Historisk

Vissa moderna och medeltida historiker definierade den mörka medeltiden som en tid då analfabetism var utbredd, krig var vanliga, liv var agrara och hård, den romerska kyrkan kraftigt påverkad samhälle och människor levde under en restriktiv regeringsform som kallas feodalism. Ridley Scotts 2005 filmen "The Kingdom of Heaven" får människor att få en glimt av vardagslivet under den mörka medeltiden. Denna film, som spelade Orlando Bloom, var en fiktiv redogörelse för den berömda tredje korståget, när den muslimska General Saladin regenere Jerusalem saracenerna. Attila anses vara en av de mest kända militära befälhavare och krigare i historien, och skådespelaren Gerard Butler porträtteras honom i 2001 filmen "Atilla", som skildras hans liv. I filmen är Attila krediteras med att hjälpa till att åstadkomma Roms kollaps, som inleddes i den mörka medeltiden.

Legends

Under den mörka medeltiden, människor berättade historier om legendariska siffror som kämpade mot orättvisor och ledde arméer till stor segrar. Många av dessa berättelser baserades på historiska karaktärer, men deras berättelser har romantiserade. Många filmer har gjorts om Robin Hood, som kanske eller kanske inte har baserats på en verklig historisk person. Kevin Costner dök upp i en 1992 version, och Russell Crowe medverkade i en 2010 film skildring av denna berömda fredlös. 2009 filmen "Pathfinder" centrerades på den historiska hänsyn till vikingarnas tillfälliga bosättningar i Grönland.

Fantasi

Liv under den mörka medeltiden var hårt, och folk underhöll sig med dans, musik, dryck och berättelser om mäktiga krigare, mord demoner och skräckinjagande drakar. "Beowulf", släpptes 2007, berättar historien om en mäktig krigare som har att kämpa mot en demon som heter Grendel. Denna film baserades på en dikt skriven av en okänd anglosaxisk poet i den 9: e århundradet. En anpassning av JRR Tolkiens roman "The Lord of the Rings" blev en box office hit 2001. Denna film, starring Elijah Woods, sker under en tidsperiod som liknar den mörka medeltiden. Andra filmer, såsom "The Chronicles of Narnia" -serien och 1982 filmen "The Sword och de vises" baserades på fantasi och folklore framträdande under den mörka medeltiden i Europa.

andra filmer

"King Arthur", släpptes 2005, spelade Clive Owen som den legendariske brittiske ledaren; Det fanns också en 1980 version av den Arthurian legenden titeln "Excalibur", med Nigel Terry. King Arthur baserades på legender och myter som följde kollapsen av Rom. Mel Gibson spelade en heroisk irländska krigare vid namn William Wallace, som kämpade hårt mot britterna innan han slutligen halshöggs för sina insatser i 1997 filmen "Braveheart". Heath Ledger medverkade i en "En riddares historia" 2001, och Martin Lawrence medverkat i "Black Knight", en 2001 komedi baserad på den mörka medeltiden. Hollywood kommer sannolikt att fortsätta att göra filmer om den mörka medeltiden så länge människor är fortfarande undrar om denna händelserika period i historien.