Hur för att mjuka linnetyg

Hur för att mjuka linnetyg


Linne tillverkas av lin växtfibrer och är mycket uppskattad för sin styrka, smidighet och förmåga att andas under en varm sommardag. Emellertid rynkor den lätt och kan vara styv och grov. Du kan enkelt mjuka upp linnetyg att göra det smidigt och silkeslen.

Instruktioner

1 Blötlägg linneduk i varmt vatten. Linne är mycket motståndskraftig mot värme och varm temperatur gör att fibrerna "relax" och därmed öka tygets mjukhet.

2 Använd mer agitation. Ju mer linne tvättas och spinntorkades, desto mjukare blir det eftersom fibrerna bryts ner under tvätt- och torkningsprocessen. Eftersom linne är naturligt hård, kommer det att bli mjuk på grund av omrörningen till följd av frekvent tvättning.

3 Kontrollera att det finns en avsaknad av stärkelse eller andra förstyvningsmedel. Stärkelse är ökända för att göra tyger hård. Därför är det ett ämne som du inte vill ha på din linne om du tänker göra den mjuk.

4 Lägg till ett surgörande. Vit vinäger är en bra acidifier för tvättning. Närvaro av en syra kommer att göra tyget mjukt. Det bekämpar de förstyvande effekterna av inkom tvättmedel på tyget.

5 Köp ett sköljmedel. Denna lösning är utformad för att mjuka upp och parfym tyger. Sköljmedel eller mjukmedel är lätt tillgängliga i snabbköp och bekväm att använda. Det är det första valet av människor som alltid är på språng.

6 Använd en hemmagjord lösning. Här är en användbar formel du kan göra hemma för att uppnå önskvärd mjukhet linne. Förbereda mjukningslösning genom att blanda 1 matsked vit vinäger och 4 koppar varmt vatten i en hink. Blöt linne i blandningen under 20 minuter. Skaka blandningen då och då. Lufttorka linne och järn medan något fuktig.