Hur man tråd en Sony CDX-MP40

Hur man tråd en Sony CDX-MP40


CD-spelaren är en av de viktigaste komponenterna i en bil ljudsystem och ofta det första objektet som ska uppgraderas. Sony CDX-MP40 är en eftermarknad CD-spelare som erbjuder fler funktioner än de flesta CD-spelare, såsom MP3-stöd och pre-förstärkta utgångar som gör att du kan ansluta en effektförstärkare och bygga en mer kraftfullt ljud set-up. Installera en eftermarknad CD-spelare är inte en svår uppgift, även om det verkar finnas en hel del trådar att arbeta med vid första anblicken; att veta var varje tråd går och vad den gör gör det enkelt, men.

Instruktioner

Säkerhetsåtgärder

1 Stäng av tändningen för att undvika kortslutning.

2 Leta reda på flerstiftskontakten på baksidan av CD-spelaren och koppla in kontakten med kablarna som medföljer CD-spelaren.

3 Identifiera den svarta kabeln och anslut den till en jordningspunkt innan du fortsätter med andra kabelanslutningar.

Device Connection

1 Leta reda på antennkontakt. Det bör vara en cirkulär kontakt med ett stift i mitten. Anslut den till antennuttaget på CDX-MP40 ligger i det nedre vänstra delen på baksidan. Valfritt ansluta den blåa ledningen till en motordriven antenn eller antenn booster "avlägsna" terminal.

2 Anslut den extra CD / MD-växlare till bussen hamnar till höger om antennuttaget. Anslut CD / MD-växlare buss ut till "Bus kontroll i" hamn i det nedre högra delen av den bakre panelen. Detta gäller bara om din set-up innehåller en CD / MD-växlare.

3 Anslut effektförstärkare som driva din främre och bakre högtalarna till "Audio Out Front," respektive "Audio Out Bakre" utgångar. också ansluta den blå / vita avskalade kontakten till "remote" port på förstärkarna. Om din installation inte inkluderar externa förstärkare och förlitar sig på den interna förstärkaren på CD-spelaren för att driva högtalarna, hoppa över detta steg.

4 Anslut den valfria vridknappen till "Remote I" porten på nedre högra.

5 Anslut ljusblå kabeln till gränssnittskabeln för en biltelefon, om något. Detta är dämparen kontroll som automatiskt sänker volymen på ljudsystemet om ett telefonsamtal placeras.

Högtalare och Ström

1 Identifiera högtalarkablarna. Det finns fyra ledarpar, vardera bestående av en solid färg tråd och en svart-strippad tråd. Varje fast-färgade tråden ansluts till en positiv anslutning hos en högtalare och den skalade tråd ansluts till den negativa polen.

2 Anslut den vita par av ledningar till den främre vänstra högtalaren och den gråa paret av ledningar till den främre högra högtalaren.

3 Anslut den gröna paret av ledningar till den bakre vänstra högtalaren och den lila paret till den bakre högra högtalaren.

4 Anslut den röda ledningen till en 12-volts kraftkälla som drivs i "tillbehör" position tändningen. Om du inte har en sådan strömkälla, anslut den direkt till den positiva polen på batteriet.

5 Anslut den gula kabeln till den positiva polen på batteriet eller en strömkälla som permanent är strömförande.