Hur man bygger en runda bildram

Hur man bygger en runda bildram


Visar minnesvärda fotografier, porträtt eller konstverk i original kräver användning av en ram. Beroende på formen av vad du hänger på väggen, bör ramens form matcha det. Att göra en runda bildram för att passa dina foton eller konstverk är en ganska förenklad process som kan uppnås på mindre än en timme med bara ett fåtal punkter.

Instruktioner

1 Skaffa en cirkulär quiltning ram, som kan hittas i hantverk butiker och många sparsamhet butiker har dem också. Välj en storlek för att passa storleken på objektet som du vill rama in.

2 Placera täcket ramen på kartongbiten och spår runt den med pennan.

3 Skär cirkeln från kartongen.

4 Fäst den cirkulära bit kartong till en av de öppna ytorna på täcket ramen för att skapa underlag. Använd en limpistol för att slutföra denna uppgift. Låta limmet torka i cirka fem minuter.

5 Öppna quiltning ramen genom att skruva av gångjärnsstycket beläget till en av sidorna av ramen.

6 Placera ark klar projektor papper på den öppnade täcket ramen. Se till att papperet lägger på den sida som har kartongen stöd under den.

7 Squirt sex eller sju små droppar av varmt lim längs den andra sidan av den öppnade täcke ramen.

8 Stäng täcket ramen noggrant och stadigt tryck ihop. Skruva fast gångjärnsstycket tillbaka tillsammans och låta limmet torka i cirka fem minuter.

9 Klipp överskottet projektor papper från ytterkanterna av den slutna täcke ramen.

10 Måla trä (eller plast) av täcket ram vilken färg du vill, eller lämna den nakna för en naturlig look. Efter öppning kan ett foto eller ritning införas mellan de två cirklarna. Skruva gångjärnet stängs och hänga ramen på väggen med ett stift eller spik.