Proton d540 stereoförstärkare Specifikationer

Proton d540 stereoförstärkare Specifikationer


Det är inte längre tillverkas, men Proton D-540 är fortfarande en kvalitet hem stereokomponent. År 1987 vann d540 "Audio / Video International" tidningen Hi-Fi Grand Prix. Målet med en förstärkare är att återge insignalen med så mycket kraft och så lite distorsion som möjligt, och Proton d540 gör just det.

Strömförsörjning

Proton d540 drivs av dubbla nätaggregat med Proton patenterade dynamiska kraft on demand-teknik, vilket ökar takhöjd. I en 20 ms test levererar förstärkaren 160 watt per kanal till en 8 ohms last, 280 watt per kanal till 4 ohm och 380 watt per kanal till en 2 ohms belastning. I en 100 ms test driver förstärkaren 150 watt per kanal till en 8 ohms last, 220 watt per kanal till 4 ohm och 230 watt till en 2 ohms belastning, och det har 6 dB utrymme. D-540 har utgångar för två uppsättningar av stereohögtalare.

Frekvensrespons och Distortion

Svarsfrekvensen kurvan är 20-20 kHz, +/- 0,2 dB. Den låga modifierings innebär att förstärkarens svarskurvan är platt och konsekvent, så det återger exakt inspelningen. Vid märkeffektnivån, är den totala harmonisk distorsion 0,02 procent, och intermoduleringsdistorsions är 0,06 procent. Båda distorsionsnivåerna är så låga att de är praktiskt taget försumbara. Det är viktigt att den snedvridning mäts vid märkeffektnivån, eftersom det innebär att distorsionsnivån är konsekvent upp till den maximala märkeffekt. Dämpningsfaktorn är 90. dämpningsfaktorn är förmågan för förstärkaren att stoppa woofer när det inte spelas. Högre är bättre, och det är en bra jämförelsepunkt med andra förstärkare.

Ingångar och kontroller

Förstärkaren har en phonoingång, radiomottagare, video, digitalt ljud och två band ingångar med flera riktningar dubbning. Phono preamp har en omkopplingsbar inställning för låg-output MC grammofon patroner eller hög effekt MM patroner, samt trevägs justerbar kondensator för att ställa in svaret från förförstärkaren. Förstärkaren är brygg, vilket innebär att båda kanalerna kan användas för att driva en gemensam mono belastning. Förstärkaren har rattar för bas, diskant, balans och volym och väljarströmställare för loudness, bas EQ och mono / stereo. Bas och diskant har en dB +/- 9.