Vad orsakar Bricks att vända sig till damm?

Vad orsakar Bricks att vända sig till damm?


Med en historia som går tillbaka tusentals år, är tegel används fortfarande som en byggnad produkt, vilket ger en hög nivå av styrka och hållbarhet. Även material och produktionsmetoder har förfinats under århundraden, är tegel fortfarande huvudsakligen består av lera. Av denna anledning kan en tegelsten lätt smulas damm under de rätta omständigheterna.

Historia

Exempel på tidig brickmaking har hittats i vad som en gång gamla Babylonien, vars folk kan ha varit den första att tillverka tegel. Tidigt brickmaking inblandade fashioning våt lera i block som torkades av solen. Brick har i stor utsträckning som en byggnad produkt under den viktorianska eran, eftersom det ansågs mindre sannolikt att fatta eld än ett trähus. Sedan 1960-talet, har införandet av nya, högteknologiska byggmaterial ledde till en nedgång i användningen av tegel i modern konstruktion.

moderna brickmaking

Mest lera kan användas vid tillverkning av tegel, även om grunden och upp skiffer kan också användas. Efter det grävas ut, är leran formas till vad som kallas "gröna" tegelstenar som måste avfyras i en ugn vid en temperatur av mer än 982 grader Cor flera dagar. Den höga temperaturen medför en kemisk metamorfos av slag ske inom leran, driva ut fukten och orsakar materialet att härda avsevärt.

söndersmulning

En byggnad i sten kan pågå under en ovanligt lång tid. Ett flertal blockmetoder byggda under kolonialtiden, till exempel, finns kvar. Trots materialets styrka, kan lerbaserade tegel lätt smulas damm i ett antal olika sätt. Hårda väderförhållanden, till exempel, kan orsaka tegel för att erodera med tiden, vilket så småningom kommer att förvandla dem till damm. Direkta fysiska skador kommer också att vända tegel till stoft. Till exempel, kommer krossa en tegelsten med en metall hammare få den att falla sönder, och med tillräckligt stryk kommer så småningom att vända sig till damm.

Miljöproblem

Tegel tillverkas för att klara de miljökrav en region kan smulas damm när de används i en annan region som har olika vädermönster. Ett exempel på detta ägde rum i norra Texas under 2009. Enligt en nyhet från NBC Dallas-Fort Worth affiliate ett antal of North Texas hem, uppskattas till mellan 400 och 600, byggdes med tegelstenar som importerats från Mexiko som inte kunde att stå emot de extrema klimatförändringar som sker i norra Texas. När temperaturen sjönk under frys, fukt som var instängda i tegel skulle expandera och sedan tina och kontrakt. Upprepade perioder av frysning och upptining orsakade upprepad expansion och kontraktion som orsakade tegelstenarna för att försvaga, tills de skulle så småningom börja sprickbildning och slutligen falla sönder.