Hur man Virka Beanie Hat för nybörjare

Hur man Virka Beanie Hat för nybörjare


Mössor är lätt att virka och är bra för nybörjare eftersom de kan arbeta med dem lätt och få uppmuntras av framsteg. Börja med en enda färg eller ett brokigt garn och en metall- eller plastkrok. Den färdiga mössa i detta mönster kommer att vara 5,5 inches tall och 7 inches bred.

Instruktioner

1 Gör en virkad ruta för att du har rätt spårvidd. Fel gauge kan orsaka en mössa för en vuxen för att passa ett barns huvud. För detta mönster, 17 enda virka (SC) är lika med 3 inches och 8 rader lika 2 inches.

2 Gör en ögla med garn. För omgång 1, kedja två stygn (kap. 2) och virka 10 fm (sc) i andra kedjan från kroken. Placera en garn markör, om du använder, för att markera början av virkade rundor för din mössa.

3 För runda två, virka 2 fm i varje fm runt. I omgång 3, börja öka bredden på mössa genom att virka 2 fm i nästa fm, 1 fm i nästa fm, sedan 2 fm i nästa fm, och så vidare så att du har 2 fm i varannan stygn. För runda 4, virka 2 fm i nästa fm och 1 fm i nästa 2 fm runt. För runda 5, virka 2 fm i nästa fm, 1 fm i nästa 3 fm. Detta kommer att öka bredden på mössa runt.

4 Virka 2 fm i nästa fm och 1 fm i nästa 4 fm för runda 6. När du är klar den här omgången, virka 2 fm i nästa fm och 1 fm i nästa 5 fm runt för att slutföra rundan 7. För rundor 8 och 9 , virka 2 fm i nästa fm och 1 fm i nästa 10 fm. Detta balanserar bredd så att mössa har struktur.

5 Virka en fm i varje fm för rundor 10 och 11. För runda 12, virka 2 fm i nästa fm och 1 fm i nästa 10 fm. Virka en fm i varje fm från varv 13 till 17. garn markör kan du räkna rader så att du får rätt nummer.

6 Virka 2 fm i nästa fm och 1 fm i nästa 15 fm för rundor 18 och 19. För rundor 20-31, virka en fm i varje fm runt. Detta kommer att lägga höjd till din mössa. När du är klar runt 31 fast av garnet genom att sätta kroken i det sista stygnet och dra garnet genom att göra en knut. Dra det och göra en annan vanlig slip knut och skär bort överflödigt garn.