Härdar på Medieval Times

Härdar på Medieval Times


Medeltida botar var hit-and-miss och ofta förlitat sig på rå medicinska procedurer som var allt annat än botande. I en tid av skenande åderlåtning och feber försök att balansera kroppens fyra "vätskorna," den säkraste insats skulle vara för en individ som lever under medeltiden för att undvika att bli sjuk i första hand.

Four "humors" och urinprov

Medeltids läkare ansåg att många sjukdomar orsakades av en obalans av kroppens fyra kroppsvätskorna: sanguine (blod), slem, choler och melankoli. undersöktes urinprover för färg, klarhet och lukt innan ett botemedel, såsom åderlåtning eller en utrensning använder laxermedel, rekommenderades.

Dragen av medeltida botemedel

Sjukdomar i medeltiden betraktades med en vidskeplig öga. Många botemedel under denna tid som bärandet av avföring, vilket döda djur in i huset, dricka eller bada i urin, och bär små buntar av örter runt halsen.

Gudomlig vedergällning och Gud

Många människor på den tiden trodde att en person drabbats av sjukdom hade ådragit Guds onåd. Därför var böner och överklaganden som erbjuds som en del av en patients botemedel, samt en snabb kontroll av anpassningen av stjärnor och planeter.

kirurgisk Cure

Som en sista resultat, var operation som utförts på en patient för att lindra plågan av hemorrojder, njure eller urinblåsan stenar, gangrenous lemmar och abscessed tänder. Men det kirurgisk bot förde ofta ytterligare ångest och infektion.

Kreativa Naturläkemedel

Monks, läkare, frisörer och bönder doled ut växtbaserade botemedel som bestod av olika örter som valts för sina färger och läkande egenskaper. Naturläkemedel ibland blandas med djuravföring, mark maskar och, naturligtvis, urin, ett läkemedel stapelvara i tiden.