Hur man gör en Clay Owl

Hur man gör en Clay Owl


Clay hantverk är kul för både barn och vuxna. Om du är en owlvän, eller känner någon som är, gör en lera uggla är ett bra sätt att uttrycka din kärlek för kloka befjädrade vänner samtidigt som de får kreativa med lera. Du kan använda vanliga krukmakarlera om du har tillgång till en keramik ugn, eller använda polymerlera som kan bakas hemma i ugnen.

Instruktioner

1 Rulla en boll av polymerlera, något äggformad, ca 2 inches hög och bred i ugglan kropp valfri färg.

2 Roll sex tår-formade bitar av lera i färg uggla fötter, cirka 1/2-tums lång. Placera tre bitarna med spetsiga ändar röra på arbetsytan, och de andra tre i samma position runt en tum bort. Sitta kroppen av ugglan ovanpå fötterna, så att det ser ut som tre leror sticker ut på varje sida av kroppen.

3 Rulla en 1-tums boll av lera i samma färg som karossens färg för ugglan huvud. Nyp upp två "öron" på vardera sidan av huvudet, omkring 1/4 tum lång. Hålla bollen i händerna och trycker båda tummarna lätt i ansiktet, strax under öronen för att ge rundade "ögonbryn" av ugglan ansikte.

4 Stick huvudet till kroppen, ansiktet i samma riktning som fötterna är på väg. Släta sömmen mellan huvudet och kroppen så att det ser ut som ett stycke.

5 bildar två platt droppformade stycken för vingar; de kan vara från samma färg som karossen eller en annan färg för viss kontrast. De teardrops bör vara ca en halv tum lång, och ca 3/4 bred vid den rundade änden.

6 Stick vingarna på varje sida av kroppen, vinklas ned och något ut på baksidan. Använda en tappände att rista på linjer på nedre kanten av vingen för en fjädereffekt om så önskas.

7 Roll två små bollar, cirka 1/4 tum i antingen gult eller vit lera för ögonen. Hålla fast dem i centrum av tummen tryck, därefter sticka varje öga med ett stift för att ge iris. Du kan lägga till tecken till ugglan med hur du placerar iris - åt sidan ser lömsk eller skiftar, tittar upp är söt, samtidigt som du tittar ner är ledsen.

8 Gör en droppform för näbben i önskad färg, ca 1/4 tum lång. Stick näbben mellan ögonen, bara lite längre ner i ansiktet. Baka ugglan, enligt tillverkarens baktid rekommendationer.