Hur man kan inreda med hjälp av komplementfärger

Hur man kan inreda med hjälp av komplementfärger


För en levande utseende, dekorera ditt hem med kompletterande nyanser, som är varandras motsatser på färghjulet. Blend kontrasterande färger för att skapa en färgschema heminredning som "poppar". Komplementfärger samarbetar genom att föra fram det bästa i varandra. Till exempel kommer gul föra ut skärpa i blått med tillägg av en varm känsla. Släng i en mellanhand ton, såsom vitt, och resultatet är iögonfallande och harmonisk.

Instruktioner

1 Välj en övergripande inredningen utseende när man väljer en kompletterande färgschema. Välj en djärv färgkombination, såsom turkos och korall, eller en mer lugnande duo, såsom gräsgrön och lavendel.

2 måla väggarna med hjälp av en av de komplementfärger. Välj en neutral färg nyans, såsom vit eller brun, att fungera som en mellanhand färg.

3 Dekorera med färgstarka textilier. Välj en turkos-färgad soffa med korall och vita snäckskal mönster för en tropisk inspirerad look. Drapera en korall kasta filt över baksidan av soffan för att föra utseendet tillsammans. Förbättra en säng med en grön Aren med lavendel blommönster för en lugnande trädgård-tema stil. Avsluta med lavendel-färgade dekorativa kuddar och en matchande område matta.

4 Förhöj looken med väggdekor, särskilt om en plats har neutral färg väggar. Visa en bit av konstverk med nyanser av gult, vattnig blått och vitt på väggen i ett rum med gula inredning. Placera konstverk som presenterar en turkos och korall strand-inspirerade scen i en vitkalkade ram. Fyll en glasvas med lila och gula tulpaner och visar det kompletterande arrangemanget på en vägghylla.