Hur att rensa öronen när de flyger och dykning

Hur att rensa öronen när de flyger och dykning


Öronen blockeras när de flyger eller dykning av samma skäl: trycket utanför öronen blir betydligt annorlunda än i öronen. Även om det ibland bara obehagligt, kan det också vara mycket smärtsamt och kan leda till skador vid dykning. Att avlasta blockering, är det nödvändigt att utjämna trycket. Det är viktigt att rensa öronen när dykning för att undvika en brusten trumhinna. När du flyger, är det värsta som sannolikt kommer att hända intensiv men tillfällig smärta.

Instruktioner

1 Svälj några minuters mellanrum. Suger på en bit godis när en planet lyfter eller landar är användbara. Godis själv inte lätta på trycket, men svälja saliv gör. Om du är dykning, torra svalor har samma effekt.

2 Nyp näsan stängd, om svälja är inte tillräckligt. Stäng munnen om flygande. Det är inte nödvändigt men gör förfarandet enklare.

3 Blås genom näsan medan du fortfarande nypa den stängd. Uppenbarligen ingen luft kan komma ut näsan men de nasala och hörselgångar är kopplade och det kan lätta på trycket. Upprepa med några minuter eller när du känner öronen blockeras igen, tills du har stigit eller ned till full höjd / djup.