Hur felsöker jag och reparera en Honda Mower HRR216?

Hur felsöker jag och reparera en Honda Mower HRR216?


Honda HRR216 är en promenad bakom bostäder gräsklippare. Honda har tillverkat gräsklippare sedan 1953, och dess produkter är en av de mest sålda varumärkena i världen. Som med de flesta maskiner, slitage oundvikligen kommer att ske. Håll utkik efter skadade tändstift, förorenat bränsle och tilltäppta luftfilter. Innan du tar klipparen i en dyr tjänst, felsöka och reparera några grundläggande problem på egen hand.

Instruktioner

1 Kontrollera att bränsleventilen är påslagen om motorn inte startar. Bränsleventilen styr flödet av bränsle mellan bränsletanken och förgasaren. Flytta gasreglaget till "Choke" position om att starta när den är kall.

2 Töm bränsletanken och ersätt med nytt bränsle om gräsklipparen har suttit inaktiv under längre tid än 30 dagar. Bränslet kan vara förorenat.

3 Rengör tändstiftet om vevar motorn men startar inte. Koppla loss tändhatten och torka runt närområdet. Använd en tändstiftsnyckel för att ta bort pluggen. Använd en stålborste för att rengöra kontakten. Byt tändstift om isolatorn är sprucken eller flisas. Använd gapet känselspröt för att kontrollera elektrodavståndet. Det bör vara mellan 0,7 och 0,8 mm. Installera pluggen. Dra inte för hårt eftersom detta kan skada gängorna i cylinderhuvudet. Dra en gammal plugg 1/8 till 1/4 varv. Dra en ny plugg 1/2 varv. Montera locket på tändstiftet. En lös kontakt kan överhettas och skada motorn.

4 Rengör klippaggregatet om gräsklipparen förlorar ström. Stanna motorn och vrid bränslekranen till "Off". Koppla bort tändhatten. Luta klipparen med förgasaren sidan uppåt. Använd en pinne för att rensa ut igensatt däck.

5 Rengör luftfiltret om det är en förlust av motoreffekten. Ett igensatt luftfilter kan begränsa luftflödet till förgasaren. Tryck ned luftfilterkåpan och ta bort den. Lyft ut filtret. Rensa ut filtret genom att knacka den mot en hård yta. Du kan blåsa ut filtret med tryckluft, men inte överstiga 13,6 pund per kvadrattum (psi). Blås filtret inifrån och ut. Inte borsta filtret eftersom detta kommer att tvinga smuts in i fibrerna. Använd en fuktig trasa för att torka av smuts från insidan av luftrenarhuset. Sätt tillbaka filtret och locket, noga med att inte låta smuts att falla in i förgasaren. Byt ut luftfiltret om det är skadat. Använd inte gräsklipparen utan luftfilter installerad. Detta kan skada motorn.