Hur man gör min egen 3-D World

Hur man gör min egen 3-D World


Böcker, filmer och videospel har inspirerat människor att skapa virtuella tredimensionella världar med hjälp av datorn. Vissa system, såsom Virtual Reality Modeling Language (VRML) ger utmärkta verktyg för att anpassa en värld men saknar förmåga att realistiskt återge den virtuella miljön. Sociala program, såsom Second Life, är mer realistiskt men begränsade i sin förmåga att göra vissa mönster. Men videospel kit, såsom Unreal Development Kit (UDK), Unity 3D och Shiva 3D, och modelleringsprogram, såsom Blender, 3DS Max och Maya, kan du skapa egna, realistisk tredimensionell värld. The Video Game satser och modelleringsprogram kräver tid och erfarenhet för att skapa önskad världen, men de är professionella program som har använts för att skapa realistiska, tredimensionella spel, miljöer och filmer i åratal.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera videospel kit och modellering ansökan. UDK, Unity 3D, och Shiva 3D är gratis för hemmabruk, men du kommer att behöva köpa ett kit licens om du tjäna pengar på din tredimensionella världen. Dessutom måste du köpa 3ds Max, Maya eller de flesta andra modelleringsprogram. Dock är Blender ett gratis open-source program, och det har funktionaliteten hos kommersiella modelleringsprogram.

2 Öppna videospel kit. Utforska de delar av programmet och vad som krävs för att skapa din värld. Skapa miljö och inställning av världen och definiera åtgärder som du kan göra i miljön och tecken, eller skådespelare, kommer du delta i miljön. Visa hur utrymmet är tänd och animering av element i världen. Även om det finns en hel del att konstruera och utveckla de flesta av dessa uppgifter har standardinställningarna för enkel användning. Skapa din fysiska världen och använda standard kit inställningar för att starta. Justera andra element som du blir mer säker på utrymmena.

3 Öppna modellering ansökan och skapa objekt för din värld. Även om de flesta modelleringsprogram är relativt lätt att använda, det finns hjälp tutorials och forum på programmens webbplatser.

4 Ladda ner och installera en Blender ASCII scen Importör att skapa ASE-filer för UDK, medan Unity 3D och Shiva 3D kan öppna de vanligaste mallarna från Blender och kommersiella modelleringsprogram.

5 Klicka på "Import" i menyn "File" eller "Content Browser" av ditt videospel Development Kit. Bläddra fram till dina modeller, sparas som ASES för UDK eller de flesta andra format för Unity 3D och Shiva 3D väljer modellerna och klicka på "Öppna". Placera de importerade modellerna i miljön. Du kan också bygga miljön elementen i Development Kit, men redigeringsmöjligheter är begränsade.

6 Lägg belysning och några tecken, eller skådespelare, till utvecklingskit miljön. Modifiera miljön, åtgärdsinställningar och anpassade skript för världen kan vara en utmaning, men det finns många tutorials tillgängliga via utvecklingssatser videospel webbplatser, samt online-forum.

7 Testa din värld genom att trycka på "Build" eller "Bygg alla" -knappen, sedan utforska världen i din utveckling kit. Om allt fungerar som du önskar, välj "Göra" och spela din sammanställt fristående tredimensionell värld ansökan. Använd tutorials och resurser som finns på utvecklingssatser videospel "platser, om det finns fel eller särskilda krav för din värld.