Hur man binda en Quilt Med 60-graders vinkel

Hur man binda en Quilt Med 60-graders vinkel


De flesta täcken har raka kanter, som kräver endast geringssåg 90-graders hörn för att binda dem på rätt sätt. Men vissa täcke mönster, såsom mormors blomsterträdgård, har många sexkantiga block som har 60-graders vinkel på kanten. En annan quilt mönster från broschyren "Simply Sixties" har aktiv 60 graders vinkel former med flera punkter per sida som är större än de flesta sexkantiga täcken. Det finns två olika metoder för att binda dessa typer av filtar beroende på antalet vinklade bitar som utgör kanten.

Instruktioner

Fold-over Metod

1 Tråd symaskinen med matchande tråd. Placera vadderad quilt topp på maskinen och bo-sy den övre kanten av täcket genom alla lager. Trimma vadd så att kanten är en jämn rak linje från punkt till punkt.

2 Vik bias-cut bindande tyg i hälften och stift till toppen av quilt topp med oavslutade sidor mot kanten av quilten. Sy bindningen till de punkter bara på utsidan av vistelse-sömmarna. Trimma batting att matcha kanten av vadderade täcket toppen, vilket ger en 1/4-tums söm från vistelsen sömmar. Vid varje inre punkt och varje punkt topp, använda sax för att klippa bara till kanten av vistelsen sömmar.

3 Om andra sömmen har klippts igenom av misstag, sy över linjen igen med maskinen. Anslut bindning som du skulle under bindning av en vanlig täcke genom att skapa 90-graders vinkel veck som är 1/4 tum separat. Sy bindande pussla ihop med hjälp av vikmärken som en guide. Trimma bort extra bindning.

4 Vik bindningsremsan över kanten. Hand sy bindningen till baksidan av vadderade täcket toppen.

Traditionell bindningsmetod för 60-graders Corners

1 Vid varje inre hörn, använda sax för att klippa 1/4 tum i hörnet. Förbered snedremsan för att binda täcke. Vik snedremsan på längden med rätsidan ut. Pin skurna kanter snedremsan till kanten av vadderade täcket toppen på 6 inches från slutet av snedremsan.

2 Börja sy 1/4-tums söm. Vid innerhörn, försiktigt dra täcket toppen så att det är nästan rak, och fortsätta sy bias remsan på täcket toppen.

3 Vid den yttre punkten, gör en traditionell mitra steg sy snedremsan till slutet av punkten. Faldig kantbandet bakåt och vinkel den för att göra remsan matcha riktningen av nästa sidan av punkten. Fortsätt sy varje inre hörn och punkt.

4 När snedremsan kommer till samma sida som i början, stopp 6 inches från startpunkten. Fäll ut remsorna trycker platt. Vik en remsa på en 90-graders vinkel med slutet pekar uppåt. Den andra änden ska vikas på en 90-graders vinkel med slutet pekade nedåt. Se till att det finns ett avstånd på inte större än 1/4 tum mellan de två ändarna med linjalen.

5 Tryck veck med ett varmt strykjärn. Stift remsan ändarna, matchande viklinjer. Söm på viklinjerna av remsorna. Trimma sömmen till 1/4 tum. Re-faldigt snedremsan, med hjälp av järn för att trycka på vikningslinjen.

6 Vik snedremsan över kanten på täcket och nåla fast. Vid varje inre hörn, vik remsan från en sida platt och täcka den med klaffen från den andra linjen. Nåla fast. Upprepa samma process för de yttre punkter. Sy fast bindningen antingen maskinellt eller för hand. Clip eventuella återstående trådar.