Vad är Passiflora Incanata ANVÄNDS FÖR?

Vad är Passiflora Incanata ANVÄNDS FÖR?


Passiflora incanata, mer allmänt kallas passions, har ett gott rykte som en "lugnande" ört och har en lång historia av användning i kulturer av Amerika och Europa för detta ändamål. Förberedelserna består av blommor, blad och stjälkar och komma i form av tinkturer, teer, extrakt och infusioner flytande. Även om forskning visar att det kan erbjuda fördelar för ett antal villkor, inte tillräckligt finns att definitivt rekommendera det för någon syfte, särskilt i stället för behandlingar visat sig fungera. Konsultera en läkare för mer information.

Hur det fungerar

Exakt hur passions verk förblir okänd men vissa teorier finns. University of Maryland Medical Center rapporterar passions kan öka produktionen av GABA, en kemikalie som framkallar en känsla av avslappning. Memorial Sloan Kettering Cancer Center förklarar att det kan blockera aktiviteten av monoaminoxidas, ett enzym som förstör serotonin och andra kemikalier i hjärnan - låga nivåer av som leder till depression och ångest.

Ångest

Kanske mest känd för ångest lättnad, forskning visar att passions kan fungera lika bra som receptbelagda ångestdämpande mediciner. Sloan Kettering noterar en studie där patienter som tog passions 90 minuter före operation upplevde en signifikant minskning av ångest jämfört med kontrollgruppen. Vissa studier som undersöker effekterna av passions används kosttillskott som innehöll andra örter kända för sina lugnande effekter, vilket gör det svårt att undersöka den enskilda effekten av passions själv.

Opioidläkemedel Uttag

Kombinationen av passions med klonidin, ett läkemedel som används för att behandla symptom på tillbakadragande från opiater, fungerar bättre än läkemedlet ensamt för behandling av frågor som ångest, irritabilitet och sömnlöshet. Det noterar emellertid denna kombination inte ger ökad effektivitet för fysiska symptom som illamående jämfört med klonidin ensam.

andra användningsområden

Liksom de flesta naturläkemedel, listan över föreslagna användningsområden varierar långt och brett och inkluderar en eklektisk blandning av villkor även om många inte har några vetenskapliga bevis bakom dem. Det har föreslagits för kramper och Sloan Kettering konstaterar forskning som funnit det visade antikonvulsiv aktivitet. Andra möjliga användningsområden inkluderar ångest-inducerad gastrointestinala besvär, sömnlöshet, fibromyalgi, ADHD, högt blodtryck, oregelbundna hjärtslag, tillbakadragande från ångestdämpande mediciner, neuralgi och astma.

läkemedels~~POS=TRUNC

Med användning av passions i kombination med droger eller andra örter som inducerar en lugnande effekt kan resultera i överdriven sömnighet och dåsighet. Samma sak gäller för att kombinera det med alkohol. Denna ört kan också interagera med blodförtunnande mediciner och antidepressiva medel.

Överväganden för användning

Undvik att använda om gravida som ämnen som förekommer i passions kan stimulera livmodersammandragningar. Rådgör med din barnläkare innan de ger denna ört till barn. MedlinePlus rapporterar följande doser har använts i vetenskapliga studier: antingen 45 droppar flytande extrakt tas dagligen eller en 90 mg tablett dagligen för ångest och 60 droppar tas dagligen med 0,8 mg klonidin för opioid tillbakadragande.