DIY Projektor Gips

DIY Projektor Gips


För bästa bildkvalitet, videoprojektorer kräver en speciell reflekterande yta för att projicera på. Många projektor ägare köper väggmonterad eller infällbara reflekterande skärmar för användning med sina projektorer. Men de med en DIY mentalitet kan överväga att måla reflekterande skärm på väggen själv. "Screen Goo" system, eftersom dessa målade på skärmar kallas, kom billigare än de flesta projektorskärmar, och deras bildkvaliteten är tillräckligt bra för alla utom de pickiest videophiles.

Instruktioner

1 Project en klar, ljus bild med din projektor på ytan du vill förbereda en projektorduk. Jämna ut bilden och se till att dess hörn är fyrkantiga. Rådgör med din projektorns handbok om hur man justerar sina bildkvaliteter.

2 Markera hörn och kanter på den projicerade bilden med krita linje. Lämna en tum runt utsidan av bilden om du planerar att lägga till en färg gräns.

3 Placera målartejp längs ytterkanten av krita linje.

4 Lätt sand området och avlägsna damm med en torr trasa.

5 Ge området ett lager latex primer. Vit, kan målade väggar inte behöver detta skikt av primer, men gips, plywood, MDF och andra porösa eller ojämna ytor kräver det. Vänta primern torka helt innan du fortsätter.

6 Placera 200 ml reflekterande lager i din färgtråg och badda några på motsatta sidor av rullen.

7 Rulla beläggning på ytan med hjälp av vertikala streck, med början vid ena kanten av området och fullständigt belägga en kolonn av ytan innan vi går vidare. Rullen ska ha lagom skikt på den för att slutföra två kolumner.

8 Måla den intilliggande kolumnen så att den överlappar något med föregående kolumn, återigen applicera färgen i vertikala linjer.

9 Center rullen ovanför den överlappande sektionen mellan kolumner, med den öppna änden av rullen över de mest nyligen målat kolonn, och göra ett slag nedåt höjden av skärmen. Slaget, som kallas "slut stroke," bör vara precis tillräckligt hårt för att hålla rull svarvning. Låt inte rullen att stoppa samtidigt som detta slag eftersom det kan lämna permanenta märken på skärmen textur.

10 fortsätta att tillämpa den reflekterande pälsen två kolumner i taget, genom att följa förfarandet i steg 8 och 9 tills du har täckt hela ytan.

11 Låt reflekterande pälsen torka helt, typiskt 1 1/2 timme, sedan upprepa beläggningsprocesser i steg 8 till 10 för att ge området en andra skikt av reflekterande beläggning. Den våta ytan kommer att ha en randig utseende efter applicering av andra päls, men du bör inte under några omständigheter, försök att "jämna ut" beläggningen medan den torkar. Detta kommer att lämna ränder i den reflekterande päls textur.

12 Låt andra pälsen torka helt innan du fortsätter. Rengör rollern medan pälsen torkar.

13 Applicera två lager finish över området målad med reflekterande beläggning, med användning av samma procedur som den reflekterande beläggningen. Använda vertikala streck, målning två kolonner i taget, med en avslutande stroke mellan varje kolonn för att avlägsna överskott av beläggning. Det är mycket viktigt att du gör den sista slag inom 2 minuter efter att tillämpa kolumnen täckfärg.

14 Vänta åtminstone 24 timmar för den reflekterande ytan torka helt.

15 Placera målartejp längs insidan av projiceringsområdet, och en annan gräns målartejp 2-3 inches utanför den målade området. Se till att bandet är exakt nivå.

16 Applicera svart färg inuti det markerade området med målartejp, med hjälp av skumapplikatorn. Vänta fyra till sex timmar för färgen att torka innan du tar bort målartejp. Din DIY projektor skärmen är nu klar att använda.