Hur man sätter färger tillsammans när dekorera

Hur man sätter färger tillsammans när dekorera


Färg är en personlig sak. En person mjuka, lugnande gråaktigt beige är en annan persons mind-bedövande nyans av smutsiga disk. Kombinera färger verkar komplicera problemet exponentiellt och kan lämna dig känslan överväldigad när det gäller inredning. Men plocka färger för heminredning inte behöver vara skrämmande. Närma sig projektet med en plan, bekanta dig med färghjulet och lita på din gut. Snart kommer du att sätta färger tillsammans som ett proffs, skapar exakt humör du föreställa för varje rum i ditt hem.

Instruktioner

En Studera ett färghjul. Bekanta dig med gratis färger, de som är direkt motsatt varandra på hjulet. Lägg märke till hur de visar varandra utanför utan att konkurrera om uppmärksamheten. Dekorera med gratis färger som rött och grönt eller lila och gult att lägga dynamisk energi till ett rum. Studera analoga färger, tre färger intill varandra på hjulet, såsom blå-violett, violett och röd-violett. Lägg märke till den fridfulla stämningen en analog färgschema skapar. Använd analoga färger för att ingjuta en känsla av lugn i rummet design.

2 Samla färg berättelser. Hitta bilder som innehåller färgkombinationer som du älskar. Förvara dem i en mapp för att ta med för inspiration när du handlar för färg, möbler och tillbehör. Inte begränsa dina bilder till rum; lyft färgscheman från naturliga och konstgjorda landskap är en designer stapelvara. Stjäla en kombination av sand solbränna, ljust himmelsblå, kaktus grön och tropisk blomma rosa från en ökenplats och använda den i vardagsrummet. Kombinera rött, orange, gult och blått för att efterlikna ett cirkustält för ett barns sovrum. När du stöter på en bild som ger dig en stark reaktion, lägg till den filen.

3 Välj fyra färger för varje rum. Välj två huvudsakliga färger och två accentfärger med hjälp av färghjulet och dina färg historier som din guide. Paletten kan omfatta två neutrala, såsom off-white och kamel och två kostnadsfria färger, såsom ljust grönt och magenta. Kelly gröna väggar, en glad magenta soffa, off-vita gardiner och en kamel-färgade vävda kasta filt gör ett djärvt, höft vardagsrum. Off-vita väggar, kamel klädsel, gröna kuddar och ett magenta bildram runt en stor svartvit fotografi skapar en subtil, sofistikerat utseende.

4 Börja med tillbehör. Ta din mexikanska väv handla för att hjälpa dig att matcha sina pulserande nyanser av rött, kungsblå och vitt för att dekorera gästrum. Ta med en vykort av en Impressionist tryck för att välja de mest bleka blått, grönt och lavendel för master badrum. Lägg till ett enstaka överraskningsmoment - säga en kontrasterande silver filt eller en out-of-ingenstans gul accent stol - att hålla ditt rum känner naturligt snarare än alltför samordnas.