Indianer som bodde i Ohio River Valley

Indianer som bodde i Ohio River Valley


Ohio har en rik historia med indianska kulturen går tillbaka tusentals år. De tidiga indianer var högen byggare som bosatte sig i Ohio River Valley under den tidiga skogsmark perioden, ca 800 f.Kr. till en AD De var bland de första i regionen att övergången från jakt och samlas för att bilda byar och jordbruk. Århundraden senare flyttade andra stammar i regionen.

Shawnee

Shawnee var bland de mer kända i Ohio indianer. De bodde i den nedre Scioto River Valley från slutet av 1600-talet fram till 1830-talet, när den amerikanska regeringen tvingade dem att ge upp sin mark. De var allierade i den franska under fransk-indianska kriget, och senare med britterna under den amerikanska revolutionen. En av de mest kända Shawnee var Tecumseh, som försökte förena de infödda stammarna väster om Appalacherna att driva amerikanerna ur sina landområden. Generator William Henry Harrison besegrade Shawnee och deras allierade i slaget av Tippecanoe i 1811, och Tecumseh dödades två år senare i slaget vid Themsen under kriget 1812.

Miami

Miami flyttade in i Maumee Valley of Ohio cirka 1700 och blev den mäktigaste stammen i Ohio. Liksom Shawnee, Miami stammen allierade med franska i franska och indiska kriget. Efter kriget, många av Miami lämnade Ohio för att undvika den brittiska, men de som stannade kvar senare ställde sig britterna under den amerikanska revolutionen. De undertecknade bort en stor del av sin mark under Fördraget Greenville, och invånarna i den sista bokningen tvingades ut ur Ohio 1818.

ottawa

Ottawa först flyttade in i Ohio 1740 och övervägande delen i de norra delarna av Ohio. Den besegrades av general Anthony Wayne tillsammans med Delaware, Shawnee, Miami och andra stammar i slaget vid stupade timmer i 1794. De flyttade senare till en reservation i Kansas.

Delaware

Delaware indianer ursprungligen bodde i ett område med dagens New Jersey längs Delawarefloden tills de flydde västerut från européerna. Vissa bosatte sig i östra Ohio längs Muskingum floden, medan andra fast längs Auglaize floden. Delaware tvingades kapitulera de flesta av sina marker under Fördraget Greenville, och den återstående tvingades väster om Mississippifloden i 1829.

iroquois

Iroquois indianerna bosatt i området New York state men skjuts in i Ohio dalen omkring 1850 efter sex Iroquois stammarna gick samman för att bilda en konfederation. Iroquois tryckas ut och erövrade Ohio stammar när de sökte nya jakt- och fångst länder. Konflikten blev känd som Beaver krig. Ett mycket litet antal Iroquois kvar i Ohio idag.

andra stammar

Andra indianer som levde i regionen inkluderade Mingo, även känd som Ohio Seneca indianer, som bodde i östra och centrala Ohio, och Wyandot, som bodde i ett område som sträcker sig från norra Ohio för att så långt söderut som Ross County.