Vad Props behövs för en Cinderella Play?

Vad Props behövs för en Cinderella Play?


Historien om Cinderella har en vacker ung kvinna som är en tjänare till sin medel styvmor och styvsystrar. När prinsen söker en fru, värd han en boll och uppmanar alla de unga kvinnorna i landet. Cinderella är glada över att gå, men hennes elaka styvmor och styvsystrar sabotera hennes chanser att delta. Det är när en vänlig fen visas och omvandlar Askungens trasiga kläder i en vacker klänning. Cinderella deltar bollen, men lämnar bråttom vid midnatt som älva hade riktat. I processen förlorar hon en glassko och prinsen sänder hans män dörr till dörr tills de hittar Cinderella och prinsen gör henne till sin hustru.

Glassko

Glassko är mer än en bit av garderob i en Cinderella spel. Glassko är en prop som är central för handlingen. Glas tofflor kan göras på ett antal olika sätt. Kanske det enklaste sättet är att köpa ett par högklackade pumpar för kvinna som spelar den del av Askungen. Sedan sprida lim på skon och täcka den helt med silver glitter. Om du vill få mer genomarbetade, använd vit glitter och diskutera med belysning regissören om glänsande svart ljus på toffeln under avgörande ögonblick i pjäsen. Detta kommer att göra glid verkar vara glödande i mörker.

Pumpa

Med uttrycket "Bippity, Boppity, Boo" den goda fen förvandlas en vanlig pumpa in en vacker vagn att ta Cinderella till bollen. Även om en riktig pumpa kan användas för en Cinderella lek, kan det också förbättras för att bli något magiskt. Välj en stor pumpa så att den lätt kan ses på scenen; sprayfärg det vita och lägga glitter. Stora upplysta pumpor som går att köpa på Halloween skulle också göra intressanta rekvisita.

Häst och vagn

Den häst och vagn som ger Cinderella till bollen måste vara vacker och helst i en pumpa rund form eftersom det gjordes från en pumpa. Vagnar kan hyras från häst och vagn hyra kläder, men att hitta en pumpa formad vagn kommer att visa sig vara svårt. Gör en stor kartong eller trä utklipp vagn och måla med vitt och silverfärg. Dekorera vagnen med julljus.

Broom och Städutrustning

Cinderella är en slav under sin styvmor och styvsystrar, vilket för mycket av berättelsen, är hon upptagen rengöring spisen och sopa eller sög golv. Kvastar, trasor och moppar bör alla vara tillgängliga för skådespelerskan spela Askungen. Andra aktiviteter Cinderella kan utföra inkluderar tvätta kläder på en tvättbräda, hängande kläder på ett klädstreck eller diska.