Vilken typ av perenna blommor kan du plantera i Fuktig, Shady Ground?

Vilken typ av perenna blommor kan du plantera i Fuktig, Shady Ground?


Även de fuktiga, skuggade områden i trädgården, göms undan under träd, nära byggnader och i avlägsna hörn, kan ha färgglad display av blommor. Många av dessa platser är delvis skuggad och få solljus under bara några timmar om dagen eller ljus som ljusdunkel genom hängande trädgrenar. Välj perenna blommor med starka färger för att lysa upp dessa trädgård utrymmen.

Gul och orange

Globeflowers frodas i rik, djup, fuktig jord. Golden drottning sorten producerar orange-gula blommor med upprätt ståndare i mitten av varje blomma. De täta ljusa gröna blad bildar en matta och undertrycka ogräs tillväxt. Den smörbollar sorten av globeflower når en höjd av 2 fötter och har runda citrongula blommor som är lämpliga för kapning. Blommorna är ligger högst upp på änden av nästan bladlösa stjälkar. Jätten cowslip kan också lysa upp ett skumma område. Fyrtio doftande blekgula blommor hänga från varje stam av denna 3-fot hög perenn.

Rosa, rött och lila

Vatten förgätmigej-nots är liten men växer i massor från början av sommaren. De blå-lila blommor är ca 1/4 tum i diameter, och anläggningen växer bra i fuktig jord eller i vatten. De ljusa rosa blommor av japansk burnet växer ofta till 3 inches i längd, medan själva anläggningen kan växa upp till 30 inches tall. Varje blad har många grågröna broschyrer som har ojämna kanter. Primula kommer att växa i halvskugga med en konstant tillförsel av fukt. Under våren, bladen är gröna med en brons nyans och kontrast med sina rosa blommor och gula centra.

Vit

Den bugbane anläggningen producerar långa vertikala stavar av vita blommor i början till mitten av hösten. Den vita av dessa blommor kontrasterar med sin blekgröna fernlike lövverk. Astilbes finns i många färger, inklusive vitt. Dessa fjäderblommiga växter att växa till en höjd av 2 fötter, och på hösten, producerar rödbruna fröställningar. Med sina många små vita blommor, lyser ödleblad mest skuggade trädgård platser. De hjärtformade bladen har en doft av apelsin och har en lila metallisk glans. Om de lämnas untended denna växt kan bli invasiva.

fullständig Shade

Medan många perenner växa i halvskugga, är bara ett fåtal blommande perenner lämpar sig för helt skuggade trädgård platser. Skumma näva frodas i dessa kyler, fuktiga, skuggiga platser. Den växer till en höjd av 2 fötter och dess mörklila blommor är attraktiva för bin. Överväga att odla växter med intressanta bladverk färger i dessa platser. Hostor kommer i en mängd olika gröna nyanser från limegrön till blågrå till rika smaragdgrön. De utvecklar små rosa eller lila blommor på långa stjälkar, även i full skugga förhållanden.