Hur får man ett kontrakt att rengöra byggnader

Hur får man ett kontrakt att rengöra byggnader


Kommersiell rengöring är en enorm industri med massor av kunder som bara väntar på att använda dina tjänster. Den kommersiella städbranschen är i hög efterfrågan. Rengöring byggnader kan innebära rengöring sjukhus, kontorsbyggnader, hotell, lägenhetskomplex, butiker och bostäder. Landning ett kontrakt för att rena kontorsbyggnader kommer att kräva viss utrustning vid uppstart av din kommersiell städföretag och kan innebära rengöring av golv, schamponering mattor, tvätt väggar och ta bort skräp.

Instruktioner

1 Skriv upp ett rengörings avtal som täcker alla grunderna i de tjänster som du kommer att ge till allmänheten. Du kanske vill inkludera ytterligare tjänster på begäran. Ett avtal säkerställer att båda parterna har kommit överens om villkoren och de tjänster som ska göras. Det hjälper också undvika förvirring senare på vägen. Det ger också ekonomisk trygghet.

2 Skriv upp visitkort och ge en till alla du möter som alla är potentiella möjligheter till nätverkande. Detta hjälper till att få ditt företags namn där ute och kan i slutändan leda till landning din nästa rengöringskontrakt. Gör ditt visitkort står ut med flashiga mönster som fånga uppmärksamhet just off the bat. Håll dina kort enkelt och rakt på sak. Håll det professionella. I företag som detta, är presentation allt. Inkludera dina kontaktuppgifter på ditt visitkort och vara säker på att det skrivs ut tydligt och korrekt. Inkludera ditt namn, namnet på verksamheten, ditt telefonnummer, din e-postadress, om du har en, och webbplatsens adress, om du har en.

3 kalla samtal kunder och be att inrätta möten för att diskutera deras kommersiella rengöringsbehov. Om du just har börjat, se till att ta på projekt som din personalstyrka kan hantera. Börja med små läkarmottagningar, butiker och mindre kontorsbyggnader. Du behöver en stor rengöring personal för att möta tids skyldigheter större byggnader.

4 Försök specialerbjudanden för att locka nya kunder. Erbjuder en rabatt på den första rengöring eller en fri rengöring första gången. Detta kommer att dra uppmärksamhet till ditt företag och dra in kunder. När det gäller affärer, är fri något alltid ett plus när man försöker dra intresse. Du kan även erbjuda några andra typer av kampanjer för att lysa lite ljus på ditt företag.

5 Gå utöver när betjänar befintliga kunder. Leverera den bästa kundservicen och de bästa övergripande städtjänster. Ingenting kan göra ett företag förlorar kunder snabbare än dålig kundservice. Gör dina kunder nöjda och behåller dem så. Nöjda kunder lika återkommande kunder och kan också leda till remisser som landar fler städkontrakt. Word of mouth är den i särklass mest kraftfulla och snabbaste form av reklam som människan känner till. Gör dig själv en tjänst och ge kunderna något gott att säga om dig till andra.