Sprida evangeliet hantverk och aktiviteter

Sprida evangeliet hantverk och aktiviteter


Boken av Mark (16:15) i Nya testamentet berättar läsare att Kristus instruerade sina anhängare att gå och sprida evangeliet till alla män. Sprida evangeliet innebär att berätta för folk att Jesus har dött för deras synder, så är de förlåtna, och att genom att tro på Jesus, kommer de att tillbringa evigheten med Kristus i himlen. Det finns aktiviteter och hantverk som individer eller grupper kan åta sig att hjälpa till att sprida evangeliet till andra människor.

service~~POS=TRUNC aktiviteter~~POS=HEADCOMP

Många bibelverser tillstånd att kristna borde dela evangeliet om Kristus genom ord och handling. Genom att utföra tjänande för behövande, är glädje och kärlek Kristi budskap sprids. Serviceprojekt kan inkludera att leverera måltider och vårdpaket till vårdhem, patienter på sjukhus och hospice, äldre och hem binds fysiskt eller mentalt handikappade personer; Jul carolling; och städa upp övergivna partier. En skylt med skrift (såsom Jesaja 58:10 där troende förmanade att mätta de hungriga och ta hand om de förtryckta) kan placeras i ett centralt läge vid serviceprojektet plats tillsammans med ett telefonnummer för intresserade personer att ringa för mer information . När du är inriktad på att sprida evangeliet, dina handlingar talar mer än ord.

Daglig dos "medicin" Jar

Skriv en lista över inspirerande och hoppfyllda skrifter (se Resurser) på rosa papper. Skär verser i strimlor och tätt rulla pappersremsor med de tryckta orden inne i rullen. Sätta en mycket liten flisa av osynlig tejp på änden av pappersrullen för att hålla den rullade röret stängt. In så många rosa pappersrullar i en tom medicin flaska som möjligt. Göra en självhäftande etikett för utsidan av flaskan. Vissa etikett idéer för den förskrivande läkaren är: Högsta Healer, Dr. Gud, eller Mighty läkare. Doseringsanvisningar kan läsa: "ta en daglig" eller "ta så behövs för hopp och inspiration." Var kreativ med etiketten. Låt flaskorna på offentliga platser såsom bibliotek, bussar, parkbänkar, restaurang bord, bokhandlar eller kaféer för människor att upptäcka. Du kan också ge en flaska skrift till dem du tror behöver tröst eller uppmuntran.

Design En bildekal

Designa din egen bildekal med en inspirera scripture eller ett telefonnummer att ringa för mer information om vad Kristus kan göra för bildekal läsaren. Skriv ut bildekal på vattenresistent bildekal självhäftande papper (se Resurser). Använd en tydlig, mörk typsnitt som kan läsas från en bil längd bort. Kom ihåg kortare och mindre är bättre än rörig.

Den största gåvan

Skriv eller skriva berättelsen om Kristi offer, död och uppståndelse på ett dekorativt bit kartong, papper eller insidan av ett kort. Detalj hur tro på Herren Jesus Kristus kommer att ge dig tillgång till Kristus i all evighet. Sätt meddelandet insidan av en liten låda. Frikostigt linda lådan med dekorativa papper och ett band. Sätt ett presentkort på lådan som lyder: ". För dig" Inkludera ett telefonnummer i en kyrka eller pastor, eller någon annan person som är villiga att tala med en främling om evangeliet insidan av gåva. Låt rutan på en offentlig plats eller presentera det för dem du känner kan dra nytta av budskapet om Kristus ultimata offret. Ibland dela evangeliet bättre sker utan direkt personlig kontakt. Låt mottagaren av gåvan ta kontakt med personen och telefonnummer eller e-post insidan av gåvan, om han önskar.

Born Again baby Pin

Köp små plast (ca 1 tum lång) barn i bulk på ett hantverk eller fest leverans butik. Dessa plast barn säljs vanligtvis som baby shower dekorationer för muffins och gåvor. Vik en 1-tum bred med 6-tum lång sidenband i halv till en V-form. Med en svart märkpenna skriver: "John 3: 3" på en "arm" av V, och skriver "Born Again" på den andra armen av V. Lim en plast barn över framsidan av vecket (bottenpunkt V) av bandet. Limma baksidan av bandet till ett metallstift tillbaka. John 3: 3 säger att män måste "född på nytt" för att komma in i Guds rike (himlen). Att bära barnet stift kommer att uppmuntra andra att ställa frågor om stiftet, vilket ger dig möjlighet att berätta om evangeliet.