Hur man installerar en Knock sensor på en '96 Nissan Altima

Hur man installerar en Knock sensor på en '96 Nissan Altima


Du kan byta ut knackningssensorn på 1996 Nissan Altima hemma och spara lite surt förvärvade pengar samtidigt må bra om att slutföra arbetet med bilen själv. Knacksensorn övervakar vibrationer i motorn från utsidan av blocket. Sensorn skickar informationen till motorstyrningen dator, gör det möjligt att försöka kompensera för eventuella knacka orsakas av en mager eller fet blandning i cylindrarna.

Instruktioner

1 Öppna huven på din Altima och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Ta bort fästbulten från kabeländen med en skiftnyckel, sedan ta bort kabeln från batteriet. Isolera den från batteripolerna när du arbetar.

2 Leta reda på knock sensorn på framsidan av motorn, strax under mitt bränsleinsprutaren. Sensorn ser ut som en liten svart ring med en tråd fäst vid den och har en bult i mitten. Det monteras på den yttre ytan av cylinderhuvudet.

3 Följ ledningsnätet fläta längs dess längd tills du hittar kontakten där den möter motorkabelstammen. Släpp låsfliken på kontakten och separera de två halvorna. Flytta tillbaka till sensorn och ta bort bulten med en skiftnyckel, ta bort sensorn från huvudet.

4 Placera den nya sensorn på huvudet och installera fästbulten genom mitten av sensorn. Dra åt bulten med en hylsa och spärr, kör sedan kablaget fläta till motorkabelstammen, följer samma väg som gamla fläta används.

5 Anslut fläta till kabelnätet kontakten, driver de två halvorna tills de låses på plats. Anslut den negativa batterikabeln till den negativa batteripolen på batteriet. Montera fästbulten och dra åt med en skiftnyckel.