Kan du beskära fuchsia växter tillbaka?

Kan du beskära fuchsia växter tillbaka?


Inte bara kan du beskära fuchsia växter tillbaka, bör du göra det en årlig praxis. Beskärning anläggningen kommer att uppmuntra kontinuerlig och sund tillväxt av blommor och blad.

Fördelar med beskärning

Förutom att främja ny tillväxt gör beskärning anläggningen för att bära god kvalitet blommar. Om anläggningen inte beskäras, finns det en risk för att det kommer att bli "träig" och de blommar kommer att vara av sämre kvalitet än den tidigare säsong blommar. Även om det kan tyckas aggressiva mot en nybörjare, är det faktiskt fördelaktigt att neddragningen anläggningens kontor med en tredjedel. Oroa dig inte. Blommor är tillverkade av ny tillväxt, jämfört med gamla grenar. Din fuchsia kommer att tacka dig och komma tillbaka med kraft och en belöning av sommaren.

Dvala

Tillåta anläggningen att gå igenom sin normala dvala. Detta kommer att ske under vintermånaderna.

fjäder beskärning

Beskära fuchsia på våren när alla tecken på frost har försvunnit. Försiktigt bort gamla kompost, vara uppmärksam att inte chocka eller störa rotsystemet. Undersök jorden för alla herrelösa, ovan jord rötter och ge dem en liten trimning.

krukväxter

Om anläggningen odlas inomhus i en behållare, kan du också transplantera det till en mindre pott efter beskärning. Blanda i en kompost med perlit i marken för att uppmuntra ett uppsving av tillväxt. Vatten sparsamt så att anläggningen kan etablera sig, anpassa sig till sin nya miljö och njuta av näringsämnen från komposten.