Så här använder sågpalmetto bär

Så här använder sågpalmetto bär


Liten, brunaktig, såg Palmetto bär kommer från en liten palm hemma i Florida och Gulf Coast. Indianer används sågpalmetto introducerade det till koloniala bosättare. Idag såg herbalist användning Palmetto bär för att hjälpa människor som är kroniskt nervösa och stressade, och för att stärka urin och endokrina systemet. Eftersom sågpalmetto är full av fettsyror, den har en skarp smak som är svårt för många att svälja, och är bäst bearbetas till en tinktur eller kapslar.

Instruktioner

Process i en Saw Palmetto tinktur

1 Hitta färska sågpalmetto bär direkt från källan, eller från ört lantbrukare. Om du inte kan hitta färska bär, välja högkvalitativa torkade dem från en naturlig livsmedel eller ört butik. Eftersom fettsyrorna i sågpalmetto bär härsknar, fråga om färskhet dem.

2 Chop färska sågpalmetto bär i små bitar och fylla en ren, torr glasflaska eller burk med växtmaterialet. Om du använder torkade bär, mala till ett pulver med hjälp av en kaffekvarn och lägger till behållaren.

3 Fyll burken till högst upp med antingen äppelcidervinäger, vegetabiliskt glycerin eller alkohol. Dränka alla av sågpalmetto bär i vätskan.

4 Cap burken, så att ingen luft kan komma in. Du kan lägga plastfolie eller vaxat papper innan du lägger locket så att den är lufttät.

5 Placera sågpalmetto tinktur i en varm plats för fyra till sex veckor. Skaka det dagligen under minst 30 till 60 sekunder, så det är helt upprörd.

6 Sila vätskan och tryck på massan, att pressa ut överflödig vätska. Häll i en steril, mörk, glasflaska och tillsätt en lufttät pipett lock för exakt mätning.

7 Märk sågpalmetto bär tinktur och förvara den på en sval mörk plats.

Process i sågpalmetto Berry Kapslar

1 Dice upp färsk sågpalmetto bär mycket fint, eller slipa torkade sågpalmetto bär till pulver, med hjälp av en kaffekvarn.

2 Separera de två halvorna av vegetabiliskt glycerin kapseln och hålla hälften av den tomma kapseln mellan tummen och pekfingret.

3 ösa sågpalmetto bär in i kapseln. Pulveriserade sågpalmetto bär är lättare att arbeta med, men de färska bären är ännu mer potent.

4 Placera den andra halvan av kapseln ovanpå ört fyllda halv och knäppa ihop. Fortsätt denna process för resten av växtmaterialet.