Vad är det rätta sättet att ställa upp pool bollar?

Vad är det rätta sättet att ställa upp pool bollar?


Alla verkar ha sitt eget sätt att racking bollar på ett biljardbord. Men det finns rätt sätt att göra det, beroende på spelet som spelas. En korrekt rack garanterar rättvisa och inte ger en konkurrensfördel till en eller en annan spelare.

En Tight Rack

Oberoende av spelet kommer att ha en tät rack säkerställa den mest rättvisa bryta möjligt. Alla bollar bör vara så nära varandra som möjligt innan en paus.

Foot Spot

Fotpricken är där huvudet boll av ett rack går i de flesta biljardspel. Det visar sig halvvägs mellan de andra diamanter på de två långa skenor. På många biljardbord, är denna plats markeras med en filt prick eller diamant.

Åtta boll

Vad är det rätta sättet att ställa upp pool bollar?


Åtta-ball använder femton bollar, med åtta bollen placeras i mitten av gallret. De två bollar på bakre hörnen av den triangulära rack måste vara en fast och en rand; alla andra kan vara fast eller randig, placeras i slumpmässig ordning.

Nio-Ball

Vad är det rätta sättet att ställa upp pool bollar?


En speciell, diamantformade rack används för detta spel, som bara använder bollarna numrerade ett till nio. Det enda kravet för professionella spela är att nio bollen att placeras i mitten av kuggstången och att en boll placeras på toppen av räcket, direkt över foten plats.

rak Pool

Bollar placeras i slumpmässig ordning i stället i straight pool, förutom att en boll går på racker högra hörnet och fem bollen går på racker vänstra hörnet.