Hur kan man hantera med gula gräset i gräsytor

Hur kan man hantera med gula gräset i gräsytor


Gul gräs kan vara frustrerande för husägare som försöker upprätthålla en grönskande gräsmatta. Många torv problem pekar på en enda tydlig boven, men flera villkor orsakar gräs att ta på sig en gul nyans, inklusive svampar, skadedjur, brist på näringsämnen och vissa miljöförhållanden. Att handskas med gula gräset i gräsytor är ett dubbelt problem: husägare måste undersöka gräset och området för att identifiera orsaken till gulfärgning, och sedan vidta åtgärder för att rätta till det.

Instruktioner

1 Utför särskilda underhållsåtgärder på gräset om det gulnande eftersom det är i ett huvudsakligen skuggade området. Odla gräset en tum högre än resten av gräs, vatten det när det verkar torrt och behandla det med halva mängden gödsel du använder i soliga, normala områden. Beskära träd och buskar för att låta gräset för att ta emot så mycket sol som möjligt.

2 Testa marken för att avgöra om gräset är infekterad med skadedjur. Tillsätt 2 msk flytande tvättmedel till 2 liter vatten, häll den över 3 kvadratfot den drabbade gräsmatta, och titta på buggar till ytan. Dra upp det gula gräset i ett annat område och gräva två inches i smutsen för att leta efter larver, som ser ut som fett, vita maskar. Applicera en insekts lämplig för den särskilda skadedjur om någon är bosatt i gräsmattan. Ta en av insekterna till en lokal kooperativ förlängning kontor om du behöver hjälp att identifiera den.

3 Lägg näringsämnen till torv om gräset är jämnt gul. Applicera en kväverik gödsel på gräsmattan om gräset växer fläckvis och strängarna visas tunn liksom gul. Om gräsmattan är redan befruktade regelbundet föreslår University of Florida IFAS förlängning applicera en granulär kväve-och fosforfria näringsblandning innehållande järn, mangan, magnesium och kalium till den gula gräset.

4 Undersök gula gräset mer noggrant om det förekommer fläckvis men är inte ett resultat av skadedjursangrepp. Ignorera 6 till 12 tum gula ringar som förekommer under de kallare årstiderna på våren och hösten, som orsakas av en svamp som kallas gul lapp. Gul lapp rensar upp i varmare väder. Skicka jord och gräs prover från alla annars oidentifierbara gula fläckar av torv till din lokala kooperativ universitet arbetskraft för att testa.