Hur att tippa en frisör

Hur att tippa en frisör


Frisörer i Storbritannien automatiskt inte förvänta sig ett tips men de uppskattar gesten. Om du behandlar din frisör väl då de ska behandla dig och ditt hår väl i gengäld. Det belopp du ska tippa beror på olika faktorer, men din generositet och lojalitet kommer att bekräftas genom deras odelade uppmärksamhet och de kommer alltid att hitta tid att passa dig i deras upptagna schema.

Instruktioner

1 Tips mellan £ 5 till £ 10 eller 10 till 15 procent. Fundera på hur ofta du går till frisörer, oavsett om du är i staden eller förorter och hur mycket tid och pengar du spenderar i salongen. Om du bor i en storstad och gå till en mer etablerad salong där priserna är högre, tippa mer generöst.

2 Öka ditt tips om du anländer sent för mötet. Om din frisör går med på att se dig i sista minuten mellan andra möten du kan också överväga att tippa lite extra att erkänna tjänsten.

3 Betala spetsen i kontanter och personligen ge den till din frisör eller färgtekniker efter att du har betalat i receptionen för sina tjänster. Detta säkerställer att de får det och vet vem det är från.

4 Tips mer generöst på jul eller på andra speciella tillfällen, särskilt om du besöker samma frisören varje gång och de vet du. Du kan även ge gåvor i stället för pengar vid jul och ett handskrivet kort.