Hur man gör en A5 kuvert

Hur man gör en A5 kuvert


Kuvert och pappersprodukter är dimensionerade i enlighet med riktlinjerna från International Standards Organization. ISO sätter globala standarder för nästan alla produkter så att sjöfarten från en nation till en annan går smidigt. A5-papper är den perfekta storleken för inbjudningar och handgjorda kort. Den mäter 148mm med 210mm, eller 5,83 inches med 8,27 inches. När viks på mitten för utskick, behöver den ett kuvert som mäter 6 av 4,25 inches.

Instruktioner

1 Placera A5 anteckning i mitten av papperet och lätt markera kanterna på lapp med penna. Ta bort anteckning.

2 Placera en linjal på en blyertsmarkering och vika papper i mot mitten över härskarens kant. Kör fingret över papperet när det är upprätt för att säkerställa en skarp veck.

3 Flytta till nästa blyertsmarkering och upprepa vika kanterna tills alla blir skrynkliga. Veckla papper; Du bör ha två vertikala och två horisontella veck.

4 Skär av de fyra rektangulära bitar i varje hörn

5 Mät 3/4 av en tum i från både vänster och höger kant på varje flik och markera med penna. Du bör ha åtta blyertsmarkeringar.

6 Klipp från blyertsmarkeringen mot närmaste hörnet av varje flik, ta bort två triangulära bitar från motsatta ändar av varje flik.

7 Med pappers horisontella, vik vänster och höger flikar i. Gör en skarp vikning genom att köra nageln över den vikta kanten.

8 Med en penna, rita en linje på vänster vikta fliken halv tum i från centrum och nedre kanten av klaffen. Centret blyertslinjen ska börja två inches upp från botten veck. Upprepa på höger flik, som ska se ut som en spegelbild av den vänstra fliken. Dessa markerar limmet området.

9 På bottenflik, dra en halv tum linje längs vänster och höger lutande inre kanterna, sedan förlänga linjerna en tum parallellt med den nedre kanten. Detta markerar bottenfliken lim område.

10 Applicera lim på insidan flikar; vika bottenklaffen upp och pressa limmade områden ordentligt.

11 Sätt anteckningen i kuvert och kör en halv tum linje av lim över den nedre kanten av den övre fliken. Täta.