Spel med pinnar för barn

Spel med pinnar för barn


Ätpinnar är tunna bitar av trä, stål eller elfenben som används som bestick i Asien, mycket som amerikaner och européer använder gafflar. De kan användas för mer än att äta, dock. Spel med pinnar kan hjälpa barnen öva hand-öga-koordination och fingerfärdighet, samt ge dem en färdighet som de kan använda om de någonsin reser till Asien som vuxna. Chopstick spel är underhållande för barn, så att de kan ha roligt när man lär sig och öva motorik.

Chopstick Pickup Relay

Det här spelet kan spelas med ett eller flera barn. Varje barn behöver två skålar, lämnade cirka 8 fot isär, och ett par pinnar. Fyll en av skålarna med ett föremål, såsom marshmallows, bitar av godis eller kulor. Vissa objekt kommer att vara lättare att bära än andra. Varje barn skål bör innehålla samma antal poster. bara använder sina pinnar, kommer barnen bär objekt från en skål till den andra. Barnet som bär alla objekt först vinner spelet. Detta kan spelas med ett enda barn (med ett pris i slutet för efterbehandling) eller som ett team relä. I ett relä, dela upp barnen i grupper. Varje gruppmedlem tar en tur bär ett objekt till den tomma skålen innan du lämnar ätpinnar iväg till nästa spelare.

Matpinne i hålet

Du behöver minst två spelare att spela detta spel. Ge varje spelare en enda chopstick. Knyt ett snöre runt slutet av chopstick. För äldre barn, binda den andra änden av snöret runt midjan. Yngre barn kan leka med strängen knuten till sin handled. Målet med detta spel är att få chopstick i en glasflaska (eller något annat föremål med ett litet hål i toppen) utan att använda händerna. Låt barnen luta sig över flaskan och försöka sänka matpinne genom hålet. Den första att få den i segrar. Spelet fungerar som ett relä också. Välj lag. Tid rundor i stället för att stoppa när den första spelaren lyckas. Laget med flest ätpinnar i hålet vinner.

Passera Object

Ordna barnen i en cirkel och ge dem varje ett par pinnar. Spelet fungerar bäst med fyra eller fler spelare. Välj ett föremål såsom en marshmallow, en jordnöt, en valnöt, en klibbig björn eller en marmor. Ge objektet till ett barn för att starta spelet. Barnen ska passera objektet runt cirkeln med hjälp av sina pinnar. Om någon tappar objektet, är han ute. Flytta cirkeln in och fortsätta spelet tills det bara finns en spelare vänster stående.

Chopstick Math Races

Chopstick matematik är en bra inlärning för ett enskilt barn eller en grupp. I grupp, vända spelet i ett lopp, där den första personen som avslutar aktiviteten vinner. Ge varje barn ett par pinnar och en skål fylld med objekt. Använd en godis som kommer i flera färger, såsom gelékonfektyr eller M & Ms, eller välja en blandning av föremål. Fyll varje skål med ett lika stort antal objekt att göra spelet mässan. Ge barnen en specifik uppgift. Till exempel kan du vill att de ska separera objekt i grupper om fem eller ordna dem efter färg. De bör utföra uppgiften bara använder sina pinnar.