1950 Floor Tiles

1950 Floor Tiles


Populära val för golvplattor i 1950-talet genomgick en stor förändring från naturliga material, såsom keramik, till fjädrande kompositer innehållande vinyl och asbest. De nya vinylplattor var kostnadseffektivt och erbjöd mönster och färger som inte tidigare tillgängliga. Efter asbest bestämdes att vara skadliga för människors hälsa under 1980-talet, vinyl kakel komponenter ändras för att överensstämma med de nya riktlinjerna hälsa, men är fortfarande ett populärt val för billig golv idag.

Vinyl Sammansatt Tile

Vinyl sammansatta plattor, eller VCT, är bland de mest populära typer av golvplattor från 1950-talet fram till idag. Äldre VCT kakel producerades med asbestfibrer, men dagens versioner är asbestfria. Plattorna innehåller en blandning av kalksten, lera och talk som den primära komponenten, plus fyllmedel, glasfiber, vinyl, mjukningsmedel och pigment. Mönster populära på 1950-talet ingår geometriska former i en blandning av färger. Moms brickor var huvudsakligen tillverkas i 12-tums torg, men 9-tums torg fanns också.

Vinyl Asbest Tile

Produceras under 1950-talet till 1980-talet, vinylasbest kakel eller moms, var ett vanligt val för golv i mitten till slutet av 1950-talet på grund av dess dimensionsstabilitet och motståndskraft mot värme. Moms gjordes främst av kalksten i kombination med asbest, ett mjukningsmedel, ett bindemedel och pigment. Moms brickor var mest populära i 9-tums torg, men 12-tums torg fanns också. Moms kakel produktionen stoppas i mitten av 1980-talet på grund av hälsoproblem relaterade till asbest.

Kork

Cork plattor var populära golv val under början av 1950-talet på grund av hållbarhet och kostnadseffektivitet för produkten. Cork plattor i storlekar från 6-tums fyrkanter till 8-tums rutor var vanliga, men färgalternativ var begränsade. Populariteten av korkplattor minskade i mitten av 1950-talet med tillgången på vinylplattor i en mängd olika färger och mönster.

Keramisk

En av de mest populära stilar av 1950-talet golv plattor var den sexkantiga keramiska plattor. Ofta i vitt eller svart och vitt mönster, de fem-sidiga brickor var 3 inches över på det bredaste stället. Andra populära färger för sexkantiga golvplattor på 1950-talet var mjuk rosa, mjuka blått och turkos.