Hur testar jag för Q10 brister?

Hur testar jag för Q10 brister?


Coenzym Q10, eller Q10, är ett vitamin som finns i små mängder i vanliga livsmedel. Människan behöver Q10 för en väl fungerande mitokondrierna, de subcellulära strukturer som producerar energi. Personer med en dålig diet eller vissa sjukdomar kan drabbas av en Q10 brist, en betydande dietary problem som orsakar allvarliga hälsoproblem.

Instruktioner

1 Bedöm din kost. Många nonvegetarians som inte tar kosttillskott misslyckas med att få de extra vitaminer som behövs för naturlig Q10 produktion. Öka din intaget av frukt och grönsaker eller ta en vitamintillskott kan hjälpa symptom på Q10 brist.

2 Undersök dina symtom av Q10 brist innan du talar med din läkare om att få ett blodprov. Personer med Q10 brist ofta rapporterar att trött, med muskelsvaghet eller upplever kramper. Gör en lista över dina symptom för att avgöra om de passar profilen någon med Q10 brist.

3 Kontakta din läkare. Hon är en professionell som kan ge dig vägledning om huruvida Q10 brist är ansvarig för symptom eller om du har ett mer allvarligt problem. Om en läkare misstänker att du har brist Q10 nivåer, kan hon beställa en formell test.

4 Ge ett blodprov. Vanligtvis krävs ca en tesked av blod för ett test av Q10 koncentration. Det kan ta flera dagar innan resultaten finns tillgängliga, men ett blodtest är den enda definitiva metod för att diagnostisera Q10 brist.