Fördelar med segjärn

Fördelar med segjärn


Keith Millis, en 28-årig forskning metallalurgist arbetar för International Nickel Company upptäckte segjärn 1943. Segjärn innehåller sfäriska knölar av grafit som erhållits genom att tillsätta magnesium till järn precis innan det är gjutet. Segjärn är elastiskt och med förmåga att gjutas in i många olika former utan att spricka. Den har en rad olika fördelar, beroende på sort. De sju klassificeringar av segjärn är austenitiskt, bainithärdat, bainitiska, ferritiska, ferritiska perlitisk och martensitiska.

Brett intervall

Segjärn kan gjutas från så mycket som 200 ton till så lite som 28.4gr. Tjockleken kan vara så stor som 20 inches till så litet som 0,078 av en tum eller 2 millimeter. Segjärn är i allt från gjutjärnsrör till behållare som lagrar kärnavfall. Brittiska ingenjörer gav TVR sportbil en gjuten segjärn vevaxel eftersom segjärn inte lätt bli trött och dess beteende när vibrerande bidrog till att minska motorbuller. Ford begagnade segjärn för upphängningsarmen av Ford Mustang att minska kostnaderna, buller och vikt. Fords tekniker avvisade aluminiumlegeringar eftersom deras lägre styrka gjort upphängningsarmen för stor. När distorsion och misslyckande av svetsar av stål trailer upphängningsarmar orsakade försämringen av däck på långdistans lastbilar i den australiensiska vildmarken, ingenjörer ersatte armarna med segjärn. De nya bärarmar visade sig vara betydligt mer robust.

flexibel design

Ingenjörer kan använda datorer för att utforma och analysera resultatet av delar gjutna med segjärn. Använda plast och frigolit modeller, kan de simulera driftsförhållanden för att beräkna fördelningen av stress och komponent omläggningar av segjärn avgjutningar. Komponent böjning är det belopp som en del rör sig under stress.

Billigare Casting

Segjärn lämpar sig för automatiserad gjutning som minskar kostnaderna för gjutning i stora volymer. Kostnaderna minskar för både designa prototyper och bekostnad av gjutning i korta serier. Alltmer, kastar av segjärn gå direkt från konstruktion till produktion. Förmågan hos segjärn som skall gjutas med en yta varians mellan 50 och 500 mikrotum reducerar eller eliminerar behovet av att bearbetning av avgjutningar för fina toleranser.

Ersätter flerdelad Assemblies

Förmågan hos segjärn som skall gjutas noggrant har resulterat i dess användning för att ersätta system med många delar som måste svetsas samman. Genom att använda en form av segjärn i stället för en del som innehåller monterade komponenterna eliminerar fel för montering och inspektion plus det minskar de administrativa kostnaderna. Den segjärn Society citerar en rapport från National Association for Manufacturing Sciences att ersätta sammansatta konstruktioner med avgjutningar av segjärn kan leda till kostnadsbesparingar på 39-50 procent.

Pålitlighet

Segjärn är starkt och segt till en låg kostnad. Denna kombination av egenskaper gör den användbar för axlarna av lastbilar, motor vevstakar, vevaxlar, skiva bromsok, främre hjulspindeln stöd, delar av upphängningssystemet, kraftöverförings ok, plus grenrör, turbo bostäder och höga ventiler säkerhets som är verksamma på höga temperaturer.