Party livsmedel idéer för 2-åringar

Party livsmedel idéer för 2-åringar


Födelsedagsfest En 2-årig s kan vara svårt att planera. I den här åldern, barn börjar att gå vidare till att äta mer vuxna livsmedel, men fortfarande kämpar för att tugga hård mat och kan kväva lätt om snacks är för stora. Med lite hänsyn och några kommunikation med de andra barnens föräldrar, men du kan sätta ihop en meny som passar alla med livsmedel som är snabb och enkel att göra.

plockmat

Plockmat är lätt för små barn att hålla och äta med ganska minimal röra jämfört med måltider som kräver bestick. Försök att göra mini pizzor genom att skära former av fullkorn tortillas och sprida dem med ett tunt lager av tomatpuré, följt av lite riven ost. Grilla dem i cirka 45 sekunder, så att osten har smält något, men kommer inte att bränna. För mer sund plockmat, skära upp ett brett utbud av grönsaker i hanterbara bitar eller skivor och servera dem med nedgångar som salsa, hummus, salladsdressing och ostsås för att göra dem mer tilltalande. Slutligen, försök att göra partiet stapelvara, smörgåsar, roligare genom att skära dem i roliga former med hjälp av kakmått och låta barnen välja sin favorit former. Kom ihåg att också leverera mjölk eller vatten i sippy koppar för alla dina gäster att hålla dem hydratiserade.

desserter

De flesta människor tänker på gelatin och glass som den ideala dessert på ett barns födelsedagsfest, men att göra något friskare kommer att glädja föräldrar och förse barnen med den näring de behöver. När det gäller hälsosamma mellanmål, är presentationen nyckeln för att få barn att stoppa i. Skär tunna skivor av en mängd olika frukter, sedan skär dem i lagom storlek bitar och blanda ihop dem i frukt cups med lite frukt gelé eller använda cookies fräsar att skära dem i intressanta former och presentera dem på små tallrikar. Söta, saftiga frukter såsom persikor, vattenmelon och jordgubbar är ofta favoriter bland unga barn, så se till att det finns gott och att de tärnade noggrant. Ger gott om servetter för små eftersom de sannolikt kommer att få fruktsaft på deras ansikten och kläder. Under varma dagar eller barnsjukdomar ungdomar, fryst frukt behandlar gjorda med ren juice och tärnade fruktbitar frysta i formar är ett perfekt dessert.

särskilda överväganden

Småbarn är lätt distraherad så en sittfunktion måltid blir det säkraste sättet att utfodring och övervaka dina unga gäster. Tala med föräldrarna till alla de andra barnen i förväg för att kontrollera om några allergier såsom komjölk, ägg, jordnötter och skaldjur allergier som är vanliga bland unga barn. Skär all mat i små bitar som kan hållas och konsumeras enkelt med minimal tugga. Undvik mat som utgör en kvävningsrisk såsom nötter, torkad frukt, godis och stora mängder av jordnötssmör och alltid övervaka barnen medan de äter - ju fler föräldrar som stannar för partiet, desto bättre.

Tårtan

Tårta är viktigt eftersom det sannolikt kommer att vara en av dina två-åriga starkaste minnen från partiet, när all uppmärksamhet är fokuserad på henne. Gör eller köp en kaka som är omedelbart igenkännbar för ditt barn, såsom ett flygplan eller ponny, som kommer att väcka honom och hans vänner och göra honom entusiastisk över blåsa ut ljusen. Att välja en kaka design som passar ert parti tema (om du har ett) eller ditt barns gillar är en bra idé. Slutligen, välja endast en eller två ljus och hjälpa ditt barn att blåsa ut dem snabbt för att hålla saker säkert.