DIY Aquarium Skärmtak

DIY Aquarium Skärmtak


En huv eller lock, för ditt akvarium ger många fördelar. Det ger säkerhet och komfort till din fisk. Det ger också en djup lock som du kan fästa lampor för att lysa upp din tank enkelt och snyggt. Även utan ljus, kommer en baldakin öka estetiskt tilltalande i ditt hem akvarium. Med trä, några grundläggande verktyg och ditt akvarium, kan du skapa en attraktiv baldakin hemma.

Instruktioner

Bygg ett akvarium Canopy

1 Mät ditt akvarium, för att bestämma storleken på trästyckena som du behöver. Mäta längden och bredden av tanken.

2 Tillsätt 1 1/2 inches till var och en av dina mätningar. Skriv ner dessa numbers.This kommer att bestämma längden på ramen som passar runt toppen av tanken, som kommer att byggas från 3/4-tums av 4-tums trä.

3 Mät och skär 3/4-tums av 4-tums trä, med hjälp av de siffror som kommit fram till i steg 2.

4 spik eller skruv din ram tillsammans med de kortare stycken på utsidan av längre stycken. En av de långa bitar, som kommer att vara på baksidan av tanken bör vara horisontell, och de andra tre ska sitta vertikalt. Den horisontella stycket kommer att möjliggöra för rör och filter för att passera genom

5 spik eller skruv i en tum av en tum fyrkantiga bitar till tre vertikala delar av din ram. Dessa bitar bör placeras ungefär i mitten av skivorna, på längden, en tum från botten av ramen. Det är dessa bitar som kommer att hålla ramen, så se till att mäta att en tum noggrant, så att din ram sitter snett.

6 Mät din ram, lägga en tum till varje dimension. Skriv ner siffrorna.

7 Med den nya figuren, mät och kapa din plywood, för att bilda ett lock som kommer att vara något större än din ram.

8 Mät och kapa listen så att det är samma storlek som ögonlocket. Med små spikar, fästa listen på framsidan och sidorna av locket, skölj med den övre änden och hänger ned för att förhindra ljusläckage.

9 Fäst locket för att rama in med gångjärn. Dekorera eller avsluta din smak. Placera på ditt akvarium.