Hur man målar rum med fack tak

Hur man målar rum med fack tak


Ett tak facket är en platt tak med en infälld centralt område. Ofta är sidoväggarna hos brickan avsmalnande och några är klippas med lister. En standardmagasin kan urtaget en fot för att ge rummets tak dramatik. Ofta brickor finns i ett sovrum och badrum, i matsalar och vardagsrum, eller i special rum. Målning ett rum med en bricka tak erbjuder både möjligheter och utmaningar. Betrakta funktionen av rummet, design och stil av din inredning, och den arkitektoniska stilen i hemmet när man beslutar hur man målar ditt rum och bricka tak.

Instruktioner

1 Montera en färgpalett samling för rummet med taket facket. Ta in prover av golv, gardiner, mattor område, klädsel eller sängkläder, skog, metall, glas, speglar och andra ytor. Lägg till fotografier av möbler. Inkludera accentfärger och konst. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra de färger du vill använda och känsla du vill uppnå i rummet.

2 Skaffa en färg fläkt från färghandel. En färg fläkt är en bärbar samling av alla tillgängliga färg färger. Detta är till stor hjälp för att minska färg färgval. Ta färg fläkten och färgpaletten samling in i rummet och titta på dem tillsammans i ljuset i rummet.

3 Titta på väggarna, den plana delen av taket omkrets, och de vinklade väggar och infälld platt tak som tre separata plan eller målning områden. Eftersom en bricka tak är ett värde lägger till i de flesta hem, du vill visa upp i facket utan att göra det granna. Ett sätt att åstadkomma detta är att använda färg färger i olika toner av samma färg, såsom en mörk, medium eller light-version.

4 Betrakta funktionen i rummet. Om rummet är en stor rum, såsom en mycket dressat matsal, så kan du överväga att bläddra i taket med guld eller annan metall. I ett rum med en eller flera stora ljuskronor i facket, kommer blad studsa ljuset runt på ett spektakulärt sätt. Om du väljer att blad i taket, då väggarna bör vara mer neutral att rikta fokus uppåt.

5 Töm rummet och täcka återstående golvet med plastfolie. Måla facket först. Roll primer över hela brickan, den platta tak och väggar. Ta färg prover från dina lacken fläkt val och måla prov fläckar på brickan, den platta tak och väggar. Ordna färgerna i en mängd olika sätt. Vad du vill uppnå är en kontrast och en känsla av komfort och drama.

6 Tape upp dina hörn och kanter med målartejp. Måla insidan av taket facket först när dina val har slutförts. Måla din platt yttre taket nästa och dina väggar pågå. Använd en rulle och åtminstone två skikt av en kvalitet färg som du inte vill se ränder senare. Skär in med en pensel runt lister och hörn.