Hur man bygger en egen stafflier

Hur man bygger en egen stafflier


Att lära sig att bygga din egen stafflier kommer inte bara att göra det möjligt att bygga produkter som gör den konstnärliga processen personliga, kan det också ge en ny kreativ utlopp. Även om instruktionerna nedan bygga ett staffli som står knappt 5 fot lång och mäter 2,5 fot bred, kan dimensionerna lätt modifieras för att skapa ett staffli anpassat efter dina behov.

Instruktioner

1 Skär alla bitar till storlek, med hjälp av de mått som anges i listan över material.

2 Mät och markera 12,5 inches från botten av varje ben. Ovanför varje märke, skära en dado (ett grunt spår som används för att passa ihop bitarna tätt) 3/8 tum djup och 2,5 inches bred. Skära en dado av samma storlek på toppen av varje ben. Rabatten ändarna på tvärstyckena till samma dimensioner som dado nedskärningar. En rabatt är ett spår som går upp till kanten av pjäsen, och det kommer att användas för att passa till ändarna av tvärstyckena i Dado nedskärningar i benen.

3 Lim och klämma benen och tvärstycken tillsammans. En tvärstycket kommer att ansluta toppar av benen över dados, och den andra kommer att ansluta dem över 12,5 tum höga dados nära botten av varje ben.

4 Skär den ena änden av varje bricka sida till en 10-graders vinkel. Denna ände kommer att vila mot staffliet ansikte. Skär den andra änden av brickan sida till en 45-graders vinkel. Denna ände kommer att gå med i facket framtill.

5 Skär facket fronter 45 grader på vardera änden så att de gå tätt med trågsidorna.

6 Mät och markera 3/8 tum ovanför botten av brick fronter och sidor. Skär ett spår 3/8 tums djup och 1/4 tum bred på varje bit.

7 Konstruera facken genom att skjuta botten på plats i spåren på brickan front och sidor. Tryck på 45-graders vinkel på facket front och sidor tillsammans. Använda lim och 1,25-tums dyckert att fästa bitar.

8 Fäst två lim kvarter till bakre innerkanten på varje sida av varje bricka. I stället för att göra limmet blocken i jämnhöjd med den bakre kanten, tillåter en liten bakslag att hålla facket tätt mot staffliet ansikten när bifogas senare.

9 Anslut de två staffli ramar med ett piano gångjärn upptill och fällbara ben hängslen i sidorna. Följ tillverkarens instruktioner för installation. Var noga med att placera hängslen tillräckligt hög för att staffliet att öppna tillräckligt bred för att hålla den från att välta.

10 Använd lim och # 8 platthuvade träskruvar för att fästa ytorna till staffliet ramar. Hålla kanterna av ytorna spola med topp och sidor av ramen.

11 Borra tre jämnt fördelade 1 hål / 4-tums diameter genom varje yta och in i det övre tvärstycket på varje sida. I varje hål, limma en 1/4-tums diameter träpinne som har avsmalnande för att en tråkig punkt.

12 Center facken över staffliet ansikten, hålla sina nedre kanter flush. Fäst facken använder lim och # 10 flathead träskruvar.

13 Fyll alla skruvhål med kitt. Avsluta så önskas.