14 Frugal tips för en posh jul

14 Frugal tips för en posh jul

Introduktion

Säsongen av presenter och party-kastar, kan julen få överväldigande dyrt om du inte hålla reda på var dina pengar går, eller om du faller under inflytande av hjärntvätt butiks jinglar och förföriska jultomtar på varje hörn. Sätt ett lås på din plånbok, men eftersom det finns många sätt att minska buckla på ditt bankkonto den här julen.

# 1

Posh stormarknader brukade ha monopol på lyxvaror till jul, men "Vilket" tidningen fann att för 2013, lågpris stormarknader "har mince pies trounced den traditionella posh butikernas versioner för kvalitet och smak, samt vara en bråkdel av priset.

# 2

Samla upp fria dekorativa leveranser i din lokala skog, istället för att köpa kransar eller dekorationer. Holly grenar, vintergröna grenar och även vackra kvistar gör lämpligt exklusiva dekorationer för julen.

# 3

Du kanske inte tror att din familj är så stor, men vad du spenderar på varje person alla läggs upp. Ett alternativ för familjer som känner fynd presenterar varje år en bit av ett hårt slit är att gå med Kris Kringle systemet. Då behöver du bara köpa en hemlig närvarande, så du kan stänka på något posh och lägga all din energi i förpackning det vackert med dyra omslagspapper som du nu har råd med.

# 4

Utnyttja bulk erbjudanden i stormarknader under hela året på fräsa och vin, och spara upp lojalitet kort poäng att sätta mot maten måste du komma åt julen. Enligt The Telegraph, är den sparsamma vanor posh människor att ge gästerna en kvalitet alternativ först och sedan nedgradera till en mer rimlig alternativ för resten av dagen. Visst hur annars har de höll sin sönderfallande stora hus för alla dessa år?

# 5

Spara ännu mer på din drycker faktura genom att köpa billigt vin från lågpris stormarknader, eller ens den inramade saker, för om du fundera det med apelsinskivor, socker och kryddnejlika, kommer ingen märker prisskillnaden. Du kommer också doft huset med en underbar julig doft.

# 6

Secondhand butiker är skatt troves för gåvor för fashionistas. En tonårig flicka kan bli kär i en present av en 1940 vintageklänning som kostar en fiver, och en modemedvetna man kan vara nöjd med en skräddarsydd kavaj från 1950-talet, Mad Män stil.

# 7

Marsch är ibland synonymt med att bry sig om miljön, så istället för att köpa plast grannlåt för trädet, varför inte stud några kryddnejlikor i apelsiner och använda dem som dekorationer för julgranen? Den vackra rika doften av kryddnejlika sparar också köpa doftljus för hemmet när vänner besöker.

# 8

Spelsäsongen sträcker sig hela vintern, så i stället för att välja en tråkig gammal plebejiska kalkon, bli vän med några jägare som du känner. En posh fasan maträtt eller en lyxigt dyra utseende hjortstek kan komma i första hand på middagsbordet, och du skulle kunna fiffla spelet i utbyte mot en framtida fördel.

# 9

Säg nej till shopbought kex denna jul och i stället lämna jobbet över till barnen i hushållet, eller några vuxna med ett sinne för humor. Du kan köpa kracker snaps på nätet eller i hantverksbutiker, och tom kartong toalettrullar, bitar av band och överblivna märkligt formade bitar av omslagspapper bildar resten av kracker. Glöm inte roliga skämt och en liten liten present!

# 10

Swap shopbought blomstrar för din julmiddag för hemlagad versioner som använder upp vad du har i köket. Istället för att köpa bröd sås paket, helt enkelt lugna ner inaktuella bröd i mjölk med några skrap av muskot. Istället för att köpa posh ingredienser, helt enkelt laga billig veg i posh sätt, såsom caramelising morötter i ugnen med socker, och göra smaskiga potatis, timjan och lök fyllning i stället för stänk på färdiga fyllningen.

# 11

Rita dina stolar runt elden som posh människor gör i sina gamla herrgårdar och spara pengar genom att hålla värmen bort och bära dem luddiga hoppare som alla har på baksidan av garderoben. Elden kommer att värma upp vardagsrummet och skapa stämning och högt tryck julmiddagen förberedelse och matlagning kommer att värma köket.

# 12

Dike materiella varor för presenter i år och istället göra egna kuponger för din familj och vänner, utformad som dessa kuponger för lyx erfarenheter från spa och posh hotell. Exempel på färdigheter du kan erbjuda, anpassade till dina egna förmågor eller färdigheter du kan lära i förväg, inkluderar en zonterapi session, en manikyr eller en aromterapi session.

# 13

Hemlagad presenter såsom godis, kakor eller sylt kan lätt göras för att se vacker med tillägg av blomstrar från pund butiken såsom en rik röd eller guld band, fina mjukpappersskikt och handgjorda kort. Många av dessa presenterar kan också göras i stora serier, vilket sparar tid under upptagen jul perioden.

# 14

Om du befinner dig står vid skyltfönster, blickar in på den vackra dekorationer och grannlåt som skulle ge en lyxig touch till din jul, oroa dig inte, eftersom om du planerar långt i förväg, genom att snäppa upp dem i slutet av december försäljning kan du ha dessa vackra och dyra saker till nästa år.