Hur Lay kakel i ett rutmönster

Hur Lay kakel i ett rutmönster


De flesta kakel behandlingar använder en gallerliknande kakel mönster med brickor placerade som rutor i rader och kolumner som täcker ytan. När du slår på gallret 45 grader, men kan du skapa ett rutmönster, där dina brickor stiga upp väggen på de ställen på plattorna snarare än på plan. Om din kakel i ett rutmönster är inte så svårt som det kan verka. Det är mest en fråga om planering och noggrann placering för att säkerställa att plattorna köra rakt. Det är en tidskrävande process, men resultaten är en visuellt annorlunda utseende med hjälp av samma material som någon annan kakel placering.

Instruktioner

1 Stäng av strömmen leder till kaklade området genom att vända den markanta kretsen i ditt hem elektriska panel.

2 Ta bort eventuella väggbeslag med en skruvmejsel, inklusive eluttag omslag som kommer att störa placeringen av plattorna.

3 Rengör väggen med en pH-neutral rengöringsmedel, med hjälp av en svamp för allmän rengöring och en skurborste för att avlägsna eventuella ingrodd smuts. Skölj väggen för att avlägsna rengöringsmedel rester med rent vatten och sedan torka det torrt med en trasa.

4 Sand väggytan med 80-sandpapper till grov upp ytan, skapar struktur mer lämpliga för tillämpningen av mastix lim för dina brickor. Torka väggen med ett tygstycke för att avlägsna rester från slipning.

5 Mät längden på plattsättning området, med hjälp av måttband, och använda krita för att markera den exakta mitten av området. Ta en rak kant och placera kanten på märket vertikalt. Använd rak kant för att markera en vertikal linje på väggen med krita, dela kakel området i hälften. Mät bredden på en platta mellan motstående hörn. Markera en vertikal linje på väggen som sträcker sig från mittlinjen över din kakel yta, med hjälp av den raka kanten på det uppmätta avståndet plus bredden på två plattor distanser. Dessa vertikala linjer kommer alla att fungera som riktlinjer för att placera plattorna.

6 Placera den raka kanten horisontellt, som passerar linjen vid basen av kakel område, och markera en linje med krita som en guide för din första kakel rad. Kontrollera vinklarna som skapats av den horisontella linjen och din mittlinjen för att säkerställa att de är båda 90 grader.

7 Klipp tillräckligt brickor på diagonalen för att skapa den nedersta raden för kakel område med hjälp av kakel saxen.

8 Applicera ett lager av mastix på väggen med den platta av en tandspackel. Luta murslev till en 45-graders vinkel och gå över mastix med den skårade kanten för att höja spår.

9 Placera den första passbit på den horisontala riktlinje vid basen av den plattsättning ytan vid centrum vertikala linjen. Den skurna basen av plattan bör löpa utmed den horisontella riktlinjen medan den vertikala riktlinjen passerar genom centrum av plattan med den övre punkten av plattan placeras exakt på linan. Placera resten av bottenplattor längs den horisontella riktlinjen, alla med punkter centrerade på de vertikala linjerna. Placera en rak kant över de översta punkterna i rad för att säkerställa att alla punkter hos raden är på samma höjd. Ett litet utrymme kommer att vara mellan de punkter vid basen för en injekteringsbruk linje.

10 plats full storlek plattor i de diagonala dalarna skapas av halv kakel, att med hjälp av kakel distanser skapa en enhetlig diagonal injekteringsbruk linje mellan plattorna. Hörnet av fullstor kakel ska vila direkt på den punkt där två halv plattor möts på den horisontella riktlinje. Hörnen på halvvägs av fullstora plattor bör ligga på samma horisontella nivå som pekar på topparna av de skurna halv plattor. Detta kakel placering skapar rutmönster.

11 Placera stor kakel, med samma process som den första raden av plattor för att främja diamant tills du når den översta raden av plattor. Använd de vertikala riktlinjer för att hålla dina brickor kör rakt upp väggen. Den översta raden av plattor kan behöva skära att passa. Markera skärlinjen på brickor och sedan göra nedskärningar med kakel skär innan montering av plattorna på plats. Använd samma märkning och skär process för att passa brickor runt vägg hinder såsom eluttag hål. Låt plattorna för att ställa i mastixen över natten innan fogning.

12 Applicera fogmassa på lederna mellan plattorna med hjälp av en injekteringsbruk flyta. Skjut injekteringsbruk över ytan av plattorna in i fogarna mellan, fylla fogarna till samma nivå som ytan på plattorna. Injekteringsbruk alla skarvar utom de som gränsar plattorna vid en yta som ofta upplever våthet, såsom ett badkar eller handfat.

13 Torka bort överflödigt fogmassa, med en fuktig svamp inom 15 minuter från injekteringsbruk placering för att förhindra bruket hårdnar på plattorna själva. Vänta fyra timmar för bruket att ställa in och sedan polera ytan av plattorna med en ren, luddfri trasa för att avlägsna eventuella injekteringsbruk rester kvar som kan dis plattorna.

14 Placera en sträng av fogmassa i gränserna bredvid fuktrika ytor i stället för injekteringsbruk, för en extra skyddsåtgärd vatten.

15 Byt ut armaturer på väggen och återställa strömmen från den elektriska panelen.