Hur man installerar Cove Base Plastgolv

Hur man installerar Cove Base Plastgolv


Installera vik bas vinylgolv använder en vägg basprodukt som blinkar din plastgolv mot väggen. Viken, eller "tå," i produkten sticker ut från basen av väggen för att sitta ovanpå din vinylgolv och dölja omkretskant. Med hjälp av en vinyl vik bas golv teknik är effektiv för böjda och icke-flush väggar, där installation av traditionella golvlister är estetiskt misslyckade. Vinyl vik bas kommer på rulle och ger en flexibel installation för att skapa blinkande teknik.

Instruktioner

1 acklimatisera den utrullade vinyl viken bas för åtminstone en dag före installation, i en minimal rumstemperatur på 18,3 grader Celsius, som rekommenderas av de flesta vinyl tillverkare. Torka botten av väggen till höjden av viken basprodukten med en fuktig trasa för att avlägsna dammpartiklar. Använd avfettningsmedel att upptäcka rena områden av ingrodd smuts och fet märken så att viken bas framgångsrikt vidhäftar till väggen.

2 Starta vid ett anslag till en övergång, såsom en dörrkarm. Applicera lim på baksidan av viken basen med hjälp av en tandad spackel, enligt tillverkarens anvisningar. Typiskt sprida tillverkarens rekommenderade lim upp till 1/4 tum under toppen av viken bas.

3 Tryck viken basen på väggen så att den utskjutande tå sitter platt på din plastmatta. Använd en handrulle att utöva påtryckningar jämnt utmed längden av viken bas mot startkant. Spänna viken basen vid alla punkter vägg krökning eller ojämnheter med en kort bit av trä.

4 Använd en vik bas ritsning genomföra för att skära en V-formad linje på baksidan av viken basen till ett maximalt djup på 20 procent av vinyl för att skapa en utanför hörnet, som rekommenderas av de flesta tillverkare. Forma hörnet form med händerna. Använd samma lim och fastsättningsprocedur som du gjorde tidigare att installera utanför hörnet.

5 Använd en mattkniv för att skära ut en triangel från viken basen tå för att skapa ett innerhörn. Matcha vinkeln på toppen av triangeln till vinkeln på din vägg insida hörn. Använd en vinkelhake att mäta rätt vinkel i hörnet.

6 V-cut baksidan av viken bas för att avlägsna tillräckligt underlag för att producera en tät passning i hörnet, på samma sätt som du gjorde i steg 4. Applicera lim och installera insidan hörn med samma metod som tidigare. Spänna varje sida av hörnet för att hålla viken basen på plats.