Bombardier elbil specs

Bombardier elbil specs


I juli 1996, visade Bombardier enplacera området Electric Vehicle (NEV) prototyp som senare kommer till användning i organisationer som privat säkerhet. Bombardier - konstruerar och tillverkar fordon som varierar från flygplan och tåg till snöskotrar - utvecklade NEV med intentionerna i det uppfyller behoven hos dem som bor i pension och andra planerade samhällen där biltrafik är begränsad. Detta fordon är inte längre tillverkas, och Bombardier hemsida ger ingen information om det.

Motor

Motorn är en helt elektrisk 72-volts shunt typ som producerar fyra kilo watt, ungefär 5,3 hästkrafter, och driver bakhjulen i denna stadsdel Electric Vehicle. Tre växlar erbjuds i omvända, driv- och golflägen. I körläge hastigheten styrs vid ca 26 miles per timme, men i golf läge, är den maximala hastigheten minskas till cirka 15,5 miles per timme, vilket förlänger batteriets livslängd genom att en hel del genom att helt enkelt inte tillåta fordonet att använda så mycket batteriet.

Batteriet

Konturerna av batteriet set-up är sex konventionella blybatterier batterier som levererar energi direkt till motorn, medan en sjunde batteri är tillägnad driva de olika elektriska tillbehör, såsom inre och yttre ljus. När fordonet laddas över natten avgiften är i allmänhet mer än tillräckligt för denna NEV att göra flera korta resor under hela dagen.

Designen

Bombardier området Electric Vehicle är 100 inches lång, 55 inches bred och står 61 inches tall. Hjulbasen är 65 inches och fordonet väger 578kg. Det har kuggstångsstyrning styrning och chassi är en stark fyra hjul oberoende fjädring. Bromssystemet består av fyra hjul hydrauliska trumbromsar, och har en regenerativ bakhjuls bromssystem som också hjälper till att ladda batterierna. En ombord batteriladdare ingick i konstruktionen som kan ladda alla sju batterier i cirka åtta timmar när den är ansluten till en normal 110- eller 120-volts eluttag. Framrutan är laminerat glas med en bricka och torkarsystem; dörrarna är vinyl med blixtlås fönster och trepunkts axelbältena är standard. Båda sidospeglar ingick i den slutliga utformningen och strålkastarna har hel- och halvljus inställningar, blinkers och parkeringsljus. Stöveln och handskfacket båda lås. De skålade säten är justerbara och det har ett horn, mile per timme och tachometer meter på instrumentbrädan. Det finns en Golf alternativ paket som är tillgänglig genom val, vilket inkluderar "turf däck", uppfyller de flesta nationella golfbil standarder och erbjuder drivlineinställningar för fairways och vägar.