Hur man gör fårskinnsfällar

Hur man gör fårskinnsfällar


Oavsett om du höja din egen får eller har tillgång till någon som gör, kan du göra en fårskinn matta som är en vacker, varm och bekväm komplement till alla hem eller stuga med en rustik inredning En matta gjord av fårskinn är i grunden en härdad och solbränd bit fårskinn med ullen fortfarande sitter. En du lära dig att göra fårskinn mattor, alla dina vänner och släktingar kommer att vilja en.

Instruktioner

1 Sänk ett färskt fårskinn i en stor balja med kallt vatten för att kyla den och bidra till att avlägsna något blod.

2 Ta fårskinn från vattnet. Låt vattnet rinna av.

3 Häll salt över baksidan eller sidan utan ullen, tills det är helt täckt av ett tjockt lager.

4 Sträck huden på marken, salt uppåt och låt den torka. Detta kan ta flera dagar. Huden blir knaprig när den är helt torr.

1 Koka 3 liter vatten i en kastrull stor nog att rymma fårskinn. Tillsätt 8 koppar kli flingor till det kokande vattnet och låt den svalna i flera timmar innan anstränga kli flingor ut.

2 Koka ytterligare 4 liter vatten. Medan du väntar på vatten att koka, häll 8 koppar salt i en ren 30-liters soptunna och häll sedan det kokande vattnet i såväl. Använd en pinne att röra tills saltet helt löses upp. Tillsätt 3 liter kli-vatten och låt svalna.

3 Placera den torkade fårskinn i rent kallt vatten igen tills det blir smidig. Även om det är blötläggning, tillsätt försiktigt 1 ¾ dl batterisyra till garvningsblandningen i soptunnan och rör om försiktigt för att blanda.

4 dopp fårskinn i blandningen, med hjälp av pinne att driva det under vätskan. Blötlägg det minst 45 minuter, rör runt med klubban så alla ytor noggrant mättad.

5 Fyll andra 30-liters soptunna med vatten, företrädesvis ljummet. Lyft fårskinn med klubban och placera den i andra soptunnan att skölja. Byt vatten om det blir alltför smutsiga, men låt inte det komma i kontakt med huden.

1 Ta fårskinn från sköljvattnet och placera den på en bår. Tillämpa neat's-klövolja på huden sidan av skinnet och låt fårskinn torka på båren.

2 Ta bort den torkade fårskinn från båren och använda en tråd borste att borsta ullen sidan.

3 Torka fårskinn under minst 24 timmar innan den släpps ut i ditt hem eller stuga.