Experiment med rostfritt stål ull

Experiment med rostfritt stål ull


Rostfritt stål ull består av tunna fibrer av rostfritt stål och är känd för dess användning i skur grytor och kastruller. Bortsett från dess vanliga ändamål kan rostfritt stålull göra flera andra intressanta saker, och det kan också fungera som ett material i skol experiment och tester. Dessa tester kan användas som grund för vissa berörda med kemiska och fysiska reaktioner av metall till andra element lagar.

Heat Generation

Genereringen av värme är en av de viktigaste egenskaperna hos ull rostfritt stål. Med användning av en termometer, mäta och registrera temperaturen i en tom burk. Doppa ett stycke av stålull i en sur substans såsom vinäger under åtminstone en minut. Ta bort stålull från ättika, och pressa ut överskottsvätska; sedan lägga den i burken med en termometer, kom ihåg att hålla locket stängt. Observation och dokumentera den uppmätta temperaturen bör ange en skillnad mellan de två avläsningarna.

Järn och syre Reaktion

Förbered tre bägare. Häll ca 50 ml av vattnet i den första bägaren, och 50 ml vinäger i den andra bägaren. Placera inte något i den tredje bägaren, och märka det därefter. Placera en liten bit av stålull i varje behållare. Sträck ut och rulla en bit stålull i varje bägare som innehåller vätska. Se till att skära stålull i olika längder; flera som kan sänkas ned helt i vätskorna och flera stycken som inte kommer att översvämmas. Övervaka bägare under minst tre dagar, och göra anteckningar om de förändringar som sker på stålull. Syftet med detta experiment är att visa hur järnet reagerar med vatten och vinäger, såväl som för att förklara processen för korrosion orsakad av fuktighet. Om försöket utfördes på rätt sätt, kommer de delar av stålull som inte var nedsänkta i vätskorna inte uppvisar någon korrosion.

Magnetism

Magnetism är en unik egenskap av någon metall. I detta experiment kommer du att använda små bitar av stålull för att observera ett magnetfält. Du behöver ett par bra sax, en bit vitt papper, magneter och en stålullskudde. Skär stålull i små bitar och lägg dem på papperet. Placera en magnet av valfri storlek under papperet och markera ner dina observationer. När du flyttar magneten, kommer delar av stål dansa, så observatörer att se identifierbara mönster.

brinnande Stål

Detta experiment visar att även metaller kan brinna. Detta är en enkel procedur, men du måste vara mycket försiktig, eftersom det innebär eld. Du behöver tång, ett ljus, en tändare eller tändstickor och en bit stålull. Tänd ljus och hålla stålull ovanpå lågan med hjälp av tång. Stålull kommer fatta eld inom några sekunder. Syftet med detta experiment är att visa att metaller kan bränna så länge som de är utsatta för en riklig mängd av värme eller brand. Eftersom stålull är tunn, kommer ljuset att kunna tända den lätt.