Vilka är de olika typerna av hund Coats?

Vilka är de olika typerna av hund Coats?

Vilka är de olika typerna av hund Coats?

Med mer än 400 hundraser i världen, står det att räkna det finns flera olika typer av hundar "rockar. Enligt en Associated Press artikel publicerad i USA Today i augusti 2009, bara tre grundläggande hund gener bidrar till denna kappa mångfald, med "hundar som president Ombama s Portugeuese vattenhund" med "variationer i alla tre gener", medan "korthåriga hundar såsom beaglar "har" bara förfädernas former av tre gener, ingen med variationer. "

Coat Längd

Längden på en hunds päls består av en kategori som hund entusiaster använda för att beskriva olika pälstyper. Inom denna beteckning är: hårlös, kort, medellång och lång, enligt SmallDogsParadise.com. Hårlösa raser inkluderar American Hairless Terrier och den kinesiska nakenhunden. Korthåriga hundar, som den dalmatiska och mops, har päls som växer nära huden och kräver minimalt underhåll. Cocker Spaniels och walesiska Corgis falla in i mediet-coat kategori, medan afghaner och Collies är långhåriga raser. Medium och långhåriga hundar kräver regelbunden pälsvård för bästa utseende.

skikttjocklek

Tjockleken på en hundens päls är ett annat sätt att kvalificera dess typ. Hundar kan ha enkla eller dubbla skikt, enligt LocalWin.com. Långhåriga raser med ursprung i varmare klimat är ofta enkelbelagda, såsom den afghanska hund och maltesiska. Dubbel belagda hundar har en toppbeläggning av "täckhår" som ger vattentäthet och en underull som är sammansatt av mjukare, downier päls. Dubbel belagda raser inkluderar irländsk terrier och Alaskan malamute.

päls

Ofta uppfödare definierar hund pälstyper i textur termer. En hunds päls kan vara rak, sladd, lockig, silkeslen eller sträv. Raka rockar är ofta korthåriga rockar, men kan skilja sig i termer av oiliness. En vattengående ras - till exempel en Labrador Retriever - är en kort, rak belagd hund med en fet, vattenavstötande päls; medan en tax raka, kort päls är torrare vid beröring. Sladd-typ rockar - med en fruktan-lock utseende - såsom den i Puli rasen, kräver massor av grooming för att hålla dem under kontroll. Lockig päls, såsom de av Poodles och Bichon Frise raser, är mjuka och något lättare att sköta. Silkeslen rockar, såsom de i en Wheaton terrier och Shih Tzu, är mjuka vid beröring. Wiry rockar, såsom de av många terrier raser, är grov struktur och två lager.

Pälsfärg och mönster

Canine coat typer kan också beskrivas i termer av färg och mönster. Färg villkor varierar från vitt till svart, guld till rött till blått. Mönster typer av hundars rockar inkluderar bicolour, tricolor, brindle (grå eller brun strimmiga), fläckig, harlekin (hälften och hälften) och merle (strimmiga eller spräcklig med svart), enligt SmallDogsParadise.com. Bull hundar har ofta brindled rockar; Strävhårig foxterrier ofta trefärgad, med vita, svarta och bruna fläckar; Dalmatiner är fläckig.