Vad Är Roman Glass?

Vad Är Roman Glass?


Delikat i form och lysande i utseende, är Roman glas en av de tidigaste formerna av dekorativa glastillverkning. Används för både praktiska och genomtänkta funktioner, har Roman glas en distinkt blå eller grön nyans som förändras när det åldras. Känd för sitt kristallliknande kvalitet, men starkare, en bit av den romerska glas eller smycken kan pågå i många år när hanteras korrekt och bevaras.

Historia

Romersk kejsare Augustus anpassade konsten att glastillverkning från infångade konstnärer från Syrien under det första århundradet. De tog sin nya hantverk glasblåsning i förberedda formar som tillät snabb reproduktion av glasburkar och flaskor för sjöfarten vin och olja. På mindre än 100 år, Roman glas var lika vanligt som keramik.

Färger

Roman glas kombinerat sand med kalk, soda och pottaska, som produceras naturligt ljusblå eller ljusgrön färg. Bakad i små, stenugnar som uppgick till cirka 538 grader Celsius, gjutning produceras några slående mönster. Genom att tillsätta mer kalk eller pottaska, har gröna och blå monokroma fördjupas. Ränder och virvlar runt av flera färger blev utbredd som glastillverkning teknik avancerade. Av det fjärde århundradet, romerska glastillverkare producerade nyanser av lila, rosa, aqua och smaragd och eleganta randiga bitar med vita lacework mönster.

Tekniker

Roman glaskonstnärer tog metoder för syrierna och raffinerade dem för att skapa ett nytt glastillverkning. Svarv-kapning av blommor, symmetriska mönster eller religiösa symboler dekorerade Roman glas. De mer avancerade bitar användes för religiösa ceremonier och festivaler. Intrikata gravyr av mytiska scener och profil cameos till en bit skönhet och kostnad.

användningar

Den använder sig av romerska glas i det dagliga livet varierade från en kvinnas parfym vas till en dukning för middag. Frukt och blomster skålar med olika storlekar och former, och bägare och vin kannor fyllda många hushåll. De billigare glasbitar ersättas keramik som den viktigaste materialet i mitten och lägre klasser för användning som lagringsburkar, oljelampor och vin bägare. Även i döden, var glasföremål begravda med den avlidne att lägga till sin komfort i livet efter detta.